Пряники з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Домашні пряники такі ароматні і смачні. Уже в процесі випікання чути апетитний запах. Для пряникового тесту підійде кориця, сухий імбир, кардамон і мускатний горіх. Рецепт простий, але вдалий.
Пряники виходять м'якими всередині, а зовні запікається скоринка. Смак прянощів добре чути в готовій випічці, але кількість пряних інгредієнтів корегуйте на свій смак. Можна додати трохи чорного перцю і чебрець, наприклад.
- Вершкове масло - 80 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Настоянка - 1 Ст. Ложка
- Сода гашене - 0, 5 чайних ложки
- Горіхи волоські - 10 штук
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Імбир сухий мелений - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Каржамон мелений - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти для пряникового тесту.
У миску вбиваємо яйце і додаємо цукор. Все збиваємо.
Додаємо м'яке вершкове масло.
Кладемо мед. Масу трохи підігріваємо і перемішуємо до однорідної консистенції.
Наливаємо ложку настоянки. Можна використовувати коньяк або інший алкоголь з приємним запахом.
Додаємо мелені прянощі. У мене кориця, імбир, мускатний горіх і кардамон.
Додаємо в миску склянку борошна і гаситься соду. Перемішуємо. Борошно, що залишилося підсипає порціями.
Додаємо колоті волоські горіхи. Замішуємо тісто.
Пряникові тісто з горіхами поділяємо на частини. Робимо кульки і кладемо їх на деко в шаховому порядку.
Запікаємо при температурі 190 градусів близько 15 хвилин.
Запікаємо при температурі 190 градусів близько 15 хвилин.
Готові пряники можна змастити легкої глазур'ю. Для цього ст. Ложку цукрової пудри розводимо водою і покриваємо верх пряників. А можна присипати пряники сухий пудрою і подати до столу.
Смачні пряники з горіхами і медом готові. Подаємо до чаю. Смачного!