Рецепт Айвове варення з волоськими горіхами фото

Айвове варення з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Горіхи , Грецькі горіхи , Айва
Пісні страви
На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любіть робити заготовки на зиму з ягід? тоді дізнайтеся, як приготувати з айви варення з волоськими горіхами. Це дуже ароматне і красиве варення з чудовим багатим смаком. А ще дуже корисне.

Опис приготування:

Щоб додати аромату варення вишукані нотки, на другому етапі варіння можете покласти в каструльку кілька часточок або шматочків цедри лимона. А також можна додати дрібку кориці.

Також до цього варення підійде гвоздика. Її можна подрібнити в ступці і додати в варення.

  • Айва - 1 кілограм
  • Цукровий пісок - 1 кілограм
  • Горіх грецький - 1 Склянка
айвове варення з волоськими горіхами - фото крок 1
Айву добре промийте і очистіть від шкірки. Щоб вона не потемніла, очищені плоди покладіть в холодну воду. До шкірці додайте 250 мл води і відваріть її 30 хвилин після закипання. Варити треба на середньому вогні.
айвове варення з волоськими горіхами - фото крок 2
Поки вариться шкірка, поріжте айву на невеликі часточки. Воду, де варилася шкірка, вилийте до айві, а шкірку викиньте. До води і айві додайте цукор.
айвове варення з волоськими горіхами - фото крок 3
Айву в сиропі поставте на повільний вогонь. Тим часом підготуйте горіхи. Кожне зернятко розламайте на 4 частини і додайте до айві. Варіть варення 20 хвилин, потім злегка його остудіть.
айвове варення з волоськими горіхами - фото крок 4
Тепер потрібно уварити айву в ще один етап: 20 хвилин на середньому вогні. Простерилизуйте банки улюбленим способом і розлийте в них гаряче варення, закатати або закрийте щільними кришками. З такої кількості продуктів виходить приблизно 2 баночки 0, 5.

Схожі рецепти