Айвове варення з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Любіть робити заготовки на зиму з ягід? тоді дізнайтеся, як приготувати з айви варення з волоськими горіхами. Це дуже ароматне і красиве варення з чудовим багатим смаком. А ще дуже корисне.
Щоб додати аромату варення вишукані нотки, на другому етапі варіння можете покласти в каструльку кілька часточок або шматочків цедри лимона. А також можна додати дрібку кориці.
Також до цього варення підійде гвоздика. Її можна подрібнити в ступці і додати в варення.
- Айва - 1 кілограм
- Цукровий пісок - 1 кілограм
- Горіх грецький - 1 Склянка

Айву добре промийте і очистіть від шкірки. Щоб вона не потемніла, очищені плоди покладіть в холодну воду. До шкірці додайте 250 мл води і відваріть її 30 хвилин після закипання. Варити треба на середньому вогні.

Поки вариться шкірка, поріжте айву на невеликі часточки. Воду, де варилася шкірка, вилийте до айві, а шкірку викиньте. До води і айві додайте цукор.

Айву в сиропі поставте на повільний вогонь. Тим часом підготуйте горіхи. Кожне зернятко розламайте на 4 частини і додайте до айві. Варіть варення 20 хвилин, потім злегка його остудіть.

Тепер потрібно уварити айву в ще один етап: 20 хвилин на середньому вогні. Простерилизуйте банки улюбленим способом і розлийте в них гаряче варення, закатати або закрийте щільними кришками. З такої кількості продуктів виходить приблизно 2 баночки 0, 5.