Айвове варення з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Айва - чудовий фрукт для заготовок. Варення на зиму з неї виходить дивно ароматним і смачним. А якщо додати ще лимонну кислинку і жменю горішків, то вийде даний смакота!
Хочу поділитися з вами нескладної ідеєю, як приготувати з айви варення з горіхами. Вариться воно за принципом п'ятихвилинки, тому на весь процес піде не менше доби в цілому. Щоб в варення були хороші часточки, постарайтеся його сильно не турбувати, а лише акуратно лопаткою перемішувати в одному напрямку. До речі, для більш інтенсивного аромату деякі рекомендую додати ванілін, ви теж можете спробувати.
- Айва - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Горіхи - 100-150 грам
1. Айву вимийте, видаліть серцевину і наріжте невеликими шматочками.
2. Викладіть в тазик або каструлю, засипте цукром і влийте воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання проваріть 4-5 хвилин і зніміть з вогню.
3. Через 10-12 годинників, повторіть процес, після закипання знову 5 хвилин проваріть і зніміть з вогню. Залиште ще на 10-12 годин.
4. На останньому етапі додайте в варення цедру і сік лимона, а також горішки. Доведіть до кипіння, варите хвилини 3-4.
5. А після розкладіть по стерилізованим баночках і закатати. Укутайте ковдрою і залиште догори дном баночки до повного охолодження.