Рецепт Айвове варення з горіхами фото

Айвове варення з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Горіхи , Айва
Пісні страви
На сніданок
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 дн. 12 г. 0 хв.

Айва - чудовий фрукт для заготовок. Варення на зиму з неї виходить дивно ароматним і смачним. А якщо додати ще лимонну кислинку і жменю горішків, то вийде даний смакота!

Опис приготування:

Хочу поділитися з вами нескладної ідеєю, як приготувати з айви варення з горіхами. Вариться воно за принципом п'ятихвилинки, тому на весь процес піде не менше доби в цілому. Щоб в варення були хороші часточки, постарайтеся його сильно не турбувати, а лише акуратно лопаткою перемішувати в одному напрямку. До речі, для більш інтенсивного аромату деякі рекомендую додати ванілін, ви теж можете спробувати.

  • Айва - 1 кілограм
  • Цукор - 700 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
  • Горіхи - 100-150 грам
айвове варення з горіхами - фото крок 1
1. Айву вимийте, видаліть серцевину і наріжте невеликими шматочками.
айвове варення з горіхами - фото крок 2
2. Викладіть в тазик або каструлю, засипте цукром і влийте воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання проваріть 4-5 хвилин і зніміть з вогню.
айвове варення з горіхами - фото крок 3
3. Через 10-12 годинників, повторіть процес, після закипання знову 5 хвилин проваріть і зніміть з вогню. Залиште ще на 10-12 годин.
айвове варення з горіхами - фото крок 4
4. На останньому етапі додайте в варення цедру і сік лимона, а також горішки. Доведіть до кипіння, варите хвилини 3-4.
айвове варення з горіхами - фото крок 5
5. А після розкладіть по стерилізованим баночках і закатати. Укутайте ковдрою і залиште догори дном баночки до повного охолодження.

Схожі рецепти