Рецепт Варення з айви з лимоном і горіхами фото

Варення з айви з лимоном і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Фрукти, Айва
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Заготовки, Варення

Пропоную дуже цікавий рецепт, як приготувати варення з айви з лимоном і горіхами. Варення виходить не нудотно солодким, а з приємними нотками кислинки. Дуже смачно!

1. Отже, насамперед підготуємо айву. Моєму її і розрізаємо на половинки. Натираємо м'якоть айви на тертці (не зачіпаючи серцевину з насінням), шкірку зчищати не потрібно, натираємо разом з нею. У вас повинно вийти 7-7, 5 склянок тертої айви.

2. Потім налийте воду в досить велику (6-8 літрів), широку, толстодонную каструлю. Доведіть її до кипіння. Потім додайте айву, лимонні сік і цедру. Зменшіть вогонь - і варіть / млоїте масу до розм'якшення айви (приблизно 10 хвилин).

3. Зніміть каструлю з вогню, пропустіть всю масу через м'ясорубку (або подрібнювач), щоб зробити її пюреобразной. Після цього поверніть все назад в каструлю.

4. Додайте цукор і ваніль, знову доведіть до кипіння. Помішуйте, важливо, щоб весь цукор розчинився. Робимо вогонь середнього розміру. Варимо масу без кришки, постійно помішуючи, поки варення не стане рожевим і не загусне до потрібної вам консистенції (30-50 хвилин).

5. Тепер наповніть вашу найбільшу каструлю (або таз, що завгодно, що можна поставити на газ) водою. Доведіть до кипіння. Рівень води повинен бути таким, щоб банки були покриті нею.

6. Розлийте варення в гарячі простерилізовані банки, закрутіть стерильними кришками і опустіть в ємність з водою. Потримайте там хвилин 10-15. Як варіант - закачування, але тоді баночки з варенням все Райно потрібно простерилізувати в окропі.

7. Готовому закритому в баночках варення дайте постояти до повного охолодження (можна укутати в щось тепле). А потім зберігайте в темному місці.

Общее кол-во варенья - примерно 1, 25 - 1, 5 литра.

Сподіваюся, мій рецепт, як приготувати варення з айви з лимоном і цукром, вам сподобається!

Хай щастить!

  • Айва - 1 кілограм (приблизно 5 штук)
  • Цукор - 0, 7 кілограма
  • Вода - 1 літр
  • Лимонний сік - 50-60 мілілітрів
  • Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка
  • Ваніль - 1 штука (стручок; або ванільна есенція)
  • Цукор - 4, 5-5 склянки
1. Отже, насамперед підготуємо айву. Моєму її і розрізаємо на половинки. Натираємо м'якоть айви на тертці (не зачіпаючи серцевину з насінням), шкірку зчищати не потрібно, натираємо разом з нею. У вас повинно вийти 7-7, 5 склянок тертої айви.

2. Потім налийте воду в досить велику (6-8 літрів), широку, толстодонную каструлю. Доведіть її до кипіння. Потім додайте айву, лимонні сік і цедру. Зменшіть вогонь - і варіть / млоїте масу до розм'якшення айви (приблизно 10 хвилин).

3. Зніміть каструлю з вогню, пропустіть всю масу через м'ясорубку (або подрібнювач), щоб зробити її пюреобразной. Після цього поверніть все назад в каструлю.

4. Додайте цукор і ваніль, знову доведіть до кипіння. Помішуйте, важливо, щоб весь цукор розчинився. Робимо вогонь середнього розміру. Варимо масу без кришки, постійно помішуючи, поки варення не стане рожевим і не загусне до потрібної вам консистенції (30-50 хвилин).

5. Тепер наповніть вашу найбільшу каструлю (або таз, що завгодно, що можна поставити на газ) водою. Доведіть до кипіння. Рівень води повинен бути таким, щоб банки були покриті нею.

6. Розлийте варення в гарячі простерилізовані банки, закрутіть стерильними кришками і опустіть в ємність з водою. Потримайте там хвилин 10-15. Як варіант - закачування, але тоді баночки з варенням все Райно потрібно простерилізувати в окропі.

7. Готовому закритому в баночках варення дайте постояти до повного охолодження (можна укутати в щось тепле). А потім зберігайте в темному місці.

Общее кол-во варенья - примерно 1, 25 - 1, 5 литра.

Сподіваюся, мій рецепт, як приготувати варення з айви з лимоном і цукром, вам сподобається!

Хай щастить!

Схожі рецепти