Варення з айви з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Айваз лимоном - це відмінне поєднання для приготування варення, його можна закрутити на зиму або ж є відразу. Спробуйте і ви рецепт, як приготувати варення з айви з лимоном, виходить смачно.
Смак варення виходить дуже цікавим, кисло-солодким. При його приготуванні обов'язково потрібно використовувати цедру лимона і його сік, тоді ви повною мірою відчуєте весь аромат. Таке варення відмінно підійде в якості заготовки на зиму, воно довго зберігається і не втрачає смакових властивостей.
- Айва - 5 штук
- Вода - 4 склянки
- Лимон - 1 штука
- Цукровий пісок - 4 склянки
1. Для приготування варення насамперед займемося айвою. Плоди моєму, очищаємо від шкірки, razrezaem з 2 частини. Видаляємо насіння, натираємо плоди на крупній тертці.
2. Лимон гарненько миємо й обдаємо окропом. Натираємо цедру на дрібній тертці. Потім розрізаємо лимон на дві частини і вичавлюємо з нього сік.
3. У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. В окріп кидаємо айву, цедру і сік лимона. Потім зменшуємо вогонь.
4. Варимо масу до того моменту, коли айва стане м'якою (10-20 хвилин). Насипаємо цукор, перемішуємо акуратно і знову збільшуємо вогонь до закипання. Постійно помішувати.
5. Як тільки маса закипіла, робимо мінімальний вогонь і варимо 30 хвилин. Варення має набути рожевий відтінок. Після цього охолоджуємо його і пригощаємо їм рідних і друзів. Можна закатати його на зиму.