Абрикосове варення з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Настає сезон абрикосів, і я пропоную приготувати смачне варення з абрикосів, начинених горішками. Це ароматне варення з тонкої ванільною ноткою чудово підходить для сімейного чаювання.
Для приготування цього варення підійдуть будь-які горіхи: мигдаль, funduk, волоські. Або ж можете зробити асорті, як це зробила я.
- Абрикоси - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
- Ванільний цукор - 12 грам
- Обкладинка (паличка) - 1/4 штуки
- Мигдаль - 50 грам
- Funduk - 50 грам
- Вода - 1 Ст. Ложка
1. Абрикоси помийте і обсушіть.
2. З одного боку розріжте абрикоси і акуратно видаліть кісточки.
3. Покладіть в абрикос мигдаль.
4. У частину абрикосів покладіть фундук.
5. Складіть в каструлю, засипте цукор, ванільний цукор, додайте корицю і воду.
6. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні близько 30 хвилин. Перемішуйте дуже акуратно: краще не ложкою, а нахиляючи каструлю в різні боки.
7. Розкладіть по стерилізованим банкам і закрийте. Зберігати можна без холодильника. Смачного!