Варення з персиків з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати сім'ю неймовірно смачним варенням? Тоді вам просто необхідно зазирнути в мій рецепт і дізнатися, як приготувати варення з персиків з волоськими горіхами! вперед!
Я люблю балувати свою родину смачненьким і влітку, і взимку! Сьогодні я буду робити заготовку на зиму: смачне і солодке варення з персиків з шматочками волоських горіхів. Чим довше стоїть це варення, тим сильніше персики просочуються горіховим смаком, а горішки стають соковитими і майже прозорими!
- Волоські горіхи очищені - 1 Склянка
- Персик - 600 грам
- Цукор - 600 грам
Підготуйте для варення: персики, горіхи і цукор. Персики ретельно вимийте, горіхи очистіть від шкаралупи і відміряйте стакан.
Якщо горіхи великі, краще подробити ножем на більш дрібні шматочки.
Очистіть персики від шкірки і кісточок. Поріжте невеликими шматочками. Як очистити персик від шкірки? Дуже легко! Закип'ятіть пару стаканів води, опустіть кожен персик на 30-40 секунд в окріп, після - відразу в крижану воду. Ножем зробіть хрестоподібний розріз на "попки" і шкірка легко зніметься руками або ножем. Складіть в каструлю шматочки персиків.
Додайте цукор, перемішайте і залиште на 1 час, щоб персики пустили сік.
Коли соку для варіння буде досить, доведіть варення швидко до кипіння і варіть на повільному вогні 25-30 хвилин, знімайте пінку, періодично перемішуйте дерев'яною лопаткою.
Всипте подрібнені горіхи. Перемішайте і варіть ще 15 хвилин.
Готове варення розкладіть по стерильним сухим банкам і закатати. Остудіть і приберіть в прохолодне місце для зберігання.