Варення з агрусу з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Варення з агрусу з волоськими горіхами - незвичайне і смачне ласощі, яке елементарно заготовлюється в домашніх умовах. Таке варення додає сили і має масу корисний властивостей!
Я не впевнений, що це класичний рецепт приготування варення з агрусу з волоськими горіхами, але виходить дійсно здорово! Із вказаної кількості інгредієнтів я приготував 3 банки варення по 0, 5 L. Найкраще зберігати готове варення в прохолодному погребі чи в холодильнику. Незамінний продукт, особливою взимку!
- Агрус недоспелий - 0, 5 кілограма
- Горіхи волоські - 300 грам
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 0, 5 L
- Бадьян - 1 штука (зірочка)
Агрус промийте, видаліть плодоніжки. Акуратно витягуємо кісточки і м'якоть, щоб не ушкодилася сама ягода.
Волоські горіхи очищаємо.
Тепер найскладніше: кожну ягоду агрусу шпігуем волоськими горіхами. Важливо не пошкодити при цьому агрус.
З'єднуємо цукор з водою, і варимо на повільному вогні до повного розчинення цукру. Сироп повинен бути повністю прозорим.
Залийте приготованим сиропом ягоди, залиште їх на ніч. Вранці ставимо варення на повільний вогонь, додаємо зірочку бадьяна і варимо до закипання. Потім знімаємо варення з вогню, видаляємо бадьян і через 10 хвилин розкладаємо по банках.
Смачного!