Рецепт Варення з агрусу з волоськими горіхами фото

Варення з агрусу з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Горіхи, Грецькі горіхи, Агрус
На полуденок, Літні, На сніданок
Заготовки, Варення

Варення з агрусу з волоськими горіхами - незвичайне і смачне ласощі, яке елементарно заготовлюється в домашніх умовах. Таке варення додає сили і має масу корисний властивостей!

Я не впевнений, що це класичний рецепт приготування варення з агрусу з волоськими горіхами, але виходить дійсно здорово! Із вказаної кількості інгредієнтів я приготував 3 банки варення по 0, 5 L. Найкраще зберігати готове варення в прохолодному погребі чи в холодильнику. Незамінний продукт, особливою взимку!

  • Агрус недоспелий - 0, 5 кілограма
  • Горіхи волоські - 300 грам
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 0, 5 L
  • Бадьян - 1 штука (зірочка)
варення з агрусу з волоськими горіхами - фото крок 1
Агрус промийте, видаліть плодоніжки. Акуратно витягуємо кісточки і м'якоть, щоб не ушкодилася сама ягода.
варення з агрусу з волоськими горіхами - фото крок 2
Волоські горіхи очищаємо.
варення з агрусу з волоськими горіхами - фото крок 3
Тепер найскладніше: кожну ягоду агрусу шпігуем волоськими горіхами. Важливо не пошкодити при цьому агрус.
варення з агрусу з волоськими горіхами - фото крок 4
З'єднуємо цукор з водою, і варимо на повільному вогні до повного розчинення цукру. Сироп повинен бути повністю прозорим.
варення з агрусу з волоськими горіхами - фото крок 5
Залийте приготованим сиропом ягоди, залиште їх на ніч. Вранці ставимо варення на повільний вогонь, додаємо зірочку бадьяна і варимо до закипання. Потім знімаємо варення з вогню, видаляємо бадьян і через 10 хвилин розкладаємо по банках.
варення з агрусу з волоськими горіхами - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти