Кекс з родзинками і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Готуєтеся прийняти гостей і задумалися над тим, що б подати до чаю? Тоді придивіться до рецептом кексу з родзинками і горіхами, який випікається дуже просто і не займає багато часу.
Простота виконання часто привертає увагу господинь. Адже не завжди є час готувати складні торти або чекати, поки підніметься тісто. Принадність рецепта кексу з родзинками і горіхами якраз в тому, що, не докладаючи великих зусиль, можна отримати відмінний результат. Тісто замішується на м'якому маслі і згущеному молоці, з додаванням горіхів і родзинок. Таке поєднання надає кексу особливий аромат і неповторний смак.
- Згущене молоко - 350 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйця курячі - 3 штуки
- Ванільний цукор - 10 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 склянки
- Ізюм - 40 грам
- Волоський горіх - 50 грам
1. Дістаньте масло з холодильника, дайте йому можливість стати м'яким. Потім візьміть згущене молоко, влийте його в ємність і додайте розм'якшене масло. Збийте вінчиком.
2. В отриману суміш вводите сирі яйця по одній штуці. Безперервно збивайте. Потім додайте коньяк, ванільний цукор. Продовжуйте збивати.
3. Просійте борошно. В отриману суміш поступово (порціями) додавайте борошно, розмішуйте. Регулюйте кількість борошна: тісто має бути консистенції густої сметани. Потім всипте розпушувач. Тісто перемішайте за допомогою віночка.
4. Попередньо промийте родзинки. Видаліть зайву вологу. Потім обваляйте його в борошні. Обсмажте і докладний горішки. У тісто покладіть горішки і родзинки. Все перемішайте ложкою.
5. Розігрійте духовку до 180 градусів. У формочку для випічки вилийте тісто. Розрівняйте його лопаткою. Поставте тісто в духовку приблизно на 50-60 хвилин. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати кекс з родзинками і горіхами, дістаньте випічку з духовки, дайте їй охолонути. Потім подавайте до столу, присипавши зверху цукровою пудрою. Приємного чаювання!