Рецепт Ідеальний рулет з маком фото

Ідеальний рулет з маком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Мак , Молоко , Вершкове масло
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви хочете, щоб ваш маковий рулет довго не черствів, пропоную вам дізнатися, як приготувати ідеальний рулет з маком. Він виходить ніжним, м'яким і дуже смачним завдяки макової начинки.

Опис приготування:

Маковий рулет, приготований за цим рецептом, виходить дуже ніжним, повітряним, легким і в міру вологим. Настійно рекомендую приготувати більш вологе начинку для цього рулету, щоб він довго не черствів і залишався свіжим. На виході виходить два рулету, так що ви можете сміливо кликати друзів на чашечку чаю. Зверніть увагу, що замість маку ви можете використовувати подрібнені блендером горіхи або сухофрукти. Заварне дріжджове тісто найкращим чином підходить для такого роду випічки, так що рекомендую в цьому рецепті використовувати саме його.

  • Борошно пшеничне - 400 грам(50 г в опару, 350 г в тісто)
  • Молоко - 200 грам
  • Дріжджі пресовані - 15 грам
  • Цукор - 170 грам(10 г в опару, 40 г в тісто, 120 г в начинку)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Сіль - 2 грами
  • Мак - 250 грам
  • Білки - 2 штуки
  • Жовтки - 2 штуки
ідеальний рулет з маком - фото крок 1
1. Для опари просіяне борошно змішайте з 3/4 гарячого молока. Дріжджі з'єднайте з рештою теплим молоком і ложкою цукру. Додайте до злегка остившему завареного тесту і перемішайте. Накрийте плівкою і залиште на 30-40 хвилин.
ідеальний рулет з маком - фото крок 2
2. Жовтки з'єднайте з цукром, ванільним цукром, м'яким вершковим маслом і сіллю. Ретельно розмішайте і з'єднайте з підійшла опарою. Невеликими порціями додайте просіяне борошно і вимісити м'яке тісто протягом 10 хвилин.
ідеальний рулет з маком - фото крок 3
3. Накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці на годину. Мак залийте водою, доведіть до кипіння, проваріть протягом 15 хвилин, процідіть і добре відіжміть рідину. Ретельно подрібніть за допомогою блендера.
ідеальний рулет з маком - фото крок 4
4. Тісто розтягніть в прямокутник на посипаній борошном дошці. Складіть тісто втричі, потім знову втричі. Накрийте мискою і залиште на 30 хвилин. Знову так само складіть тісто, накрийте мискою і залиште на 30 хвилин.
ідеальний рулет з маком - фото крок 5
5. Білки кімнатної температури збийте до стійкої піни. Невеликими порціями додайте цукор, не припиняючи збивання, і збийте до стійких піків. Акуратно змішайте білки з маком.
ідеальний рулет з маком - фото крок 6
6. Тісто розділіть на дві частини і кожну розкачати в квадрат 30х30 см. Розподіліть начинку і скрутіть рулет. Папір для випічки змастіть вершковим маслом. Чи не занадто туго загорніть рулет в папір для випічки і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
ідеальний рулет з маком - фото крок 7
7. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку на 35 хвилин. Рулети повністю остудіть, не розгортаючи. Смачного!

Схожі рецепти