Рецепт Ідеальний млинцевий торт фото

Ідеальний млинцевий торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершки , Яйця , Молоко , Вершкове масло
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Торти , Млинцевий торт
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Відмінною заміною традиційному торту може стати млинцевий торт, тому сьогодні розповім вам, як приготувати ідеальний млинцевий торт, ніжний, ароматний, зі збитими вершками і солоної карамеллю!

Опис приготування:

Якщо вам здається, що поєднання солодких збитих вершків і солоної карамелі не віщує нічого доброго, цей рецепт доведе вам протилежне! повірте, млинці зі збитими вершками і солоної карамеллю виходять дуже смачними і незвичайними на смак, а якщо ще додати трохи подрібнених горіхів, то вийде повноцінний торт. Рекомендую використовувати саме фермерські вершки для крему, так як вони набагато краще збиваються і тримають форму навіть в теплій кімнаті.

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Вода - 1/4 склянки(+ 2 ст. Ложки в тісто)
  • Вершкове розтоплене масло - 1-2 Ст. Ложок
  • Цукор - 2/3 склянки(+2 ст. Ложки в тісто)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Жирні вершки - 2 склянки(1/3 склянки в солону карамель, інше - в вершках)
ідеальний млинцевий торт - фото крок 1
1. Яйця змішайте віночком з 2 ст. Ложками цукру, ванільним цукром, молоком, водою, розтопленим і злегка остигнув вершковим маслом. Просійте в тісто борошно і сіль, добре перемішайте до однорідного стану. Дайте тесту постояти хвилин 10.
ідеальний млинцевий торт - фото крок 2
2. Приготуйте карамель: цукор змішайте з 1/4 склянки води і поставте на середній вогонь. Чи не перемішуючи, залиште карамель до того, поки вона не стане карамельного кольору.
ідеальний млинцевий торт - фото крок 3
3. Зніміть карамель з вогню і поступово додайте вершки, постійно перемішуючи. Додайте сіль і дайте карамелі охолонути.
ідеальний млинцевий торт - фото крок 4
4. Випікайте млинці на розігрітій і змащеній вершковим маслом сковороді до золотистого кольору. Приготуйте крем: вершки збийте міксером до пишної маси, додайте 1/4 склянки карамелі і продовжуйте збивати.
ідеальний млинцевий торт - фото крок 5
5. Млинці змастіть кремом і присипте подрібненими горіхами. Зберіть торт і відправте його в холодильник на півгодини. Смачного!

Схожі рецепти