Ідеальний млинцевий торт
(покроковий рецепт з фото)
Відмінною заміною традиційному торту може стати млинцевий торт, тому сьогодні розповім вам, як приготувати ідеальний млинцевий торт, ніжний, ароматний, зі збитими вершками і солоної карамеллю!
Якщо вам здається, що поєднання солодких збитих вершків і солоної карамелі не віщує нічого доброго, цей рецепт доведе вам протилежне! повірте, млинці зі збитими вершками і солоної карамеллю виходять дуже смачними і незвичайними на смак, а якщо ще додати трохи подрібнених горіхів, то вийде повноцінний торт. Рекомендую використовувати саме фермерські вершки для крему, так як вони набагато краще збиваються і тримають форму навіть в теплій кімнаті.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно - 1/2 склянки
- Молоко - 1/2 склянки
- Вода - 1/4 склянки(+ 2 ст. Ложки в тісто)
- Вершкове розтоплене масло - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - 2/3 склянки(+2 ст. Ложки в тісто)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Жирні вершки - 2 склянки(1/3 склянки в солону карамель, інше - в вершках)
1. Яйця змішайте віночком з 2 ст. Ложками цукру, ванільним цукром, молоком, водою, розтопленим і злегка остигнув вершковим маслом. Просійте в тісто борошно і сіль, добре перемішайте до однорідного стану. Дайте тесту постояти хвилин 10.
2. Приготуйте карамель: цукор змішайте з 1/4 склянки води і поставте на середній вогонь. Чи не перемішуючи, залиште карамель до того, поки вона не стане карамельного кольору.
3. Зніміть карамель з вогню і поступово додайте вершки, постійно перемішуючи. Додайте сіль і дайте карамелі охолонути.
4. Випікайте млинці на розігрітій і змащеній вершковим маслом сковороді до золотистого кольору. Приготуйте крем: вершки збийте міксером до пишної маси, додайте 1/4 склянки карамелі і продовжуйте збивати.
5. Млинці змастіть кремом і присипте подрібненими горіхами. Зберіть торт і відправте його в холодильник на півгодини. Смачного!