Домашня Нутелла
(покроковий рецепт з фото)
А хто не любить солоденьке? Ось і моя дочка не виняток, і заради неї я намагаюся на кухні. Кожна мама хоче порадувати не тільки смачним, але і домашнім, а не покупним, десертом своїх улюблених.
Я хочу розповісти вам, як приготувати домашню Нутеллу швидко і смачно. Ніяких секретів немає, просто дотримуйтесь інструкції і у вас вийде відмінний крем! Пробуйте і діліться враженнями.
Такий крем можна вживати з грінками на перекус або ж використовувати як крем для випічки.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 1 Склянка
- Горіхи - 0, 5 склянки
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Вершкове масло - 60 грам
Підготуйте продукти для домашньої Нутеллою. Горіхи я використовую волоські, але підійдуть будь-які. Якщо це арахіс, то перед подрібненням його потрібно обсмажити до готовності.
У глибокій зручною мисочці змішайте цукор з борошном і какао-порошком.
Влийте 50-70 мілілітрів молока і віночком з'єднувати з сухими інгредієнтами. Таким чином ви зможете уникнути утворення грудочок. Коли маса буде однорідною, додайте решту молока і перемішайте.
Шоколадну масу перелийте в каструлю з подвійним дном. На невеликому вогні доведіть до кипіння. Постійно перемішуйте віночком крем!
Горіхи постарайтеся подрібнити максимально. Я використовувала для цього дерев'яну дошку і качалку.
Як тільки шоколадний крем почне закипати, зніміть його з вогню. Я орієнтуюся на бульбашки, як вони вони з'явилися і крем помітно загус, значить готовий.
Додайте мелені горіхи і вершкове масло. Перемішуйте, поки не розчиниться масло.
Домашня Нутелла готова! Але для їжі вона занадто гаряча, остудіть її в холодильнику. Пригощайтеся!