Корисна нутелла
(покроковий рецепт з фото)
Нутелла - знаменита шоколадно-горіхова паста з П'ємонт, яка підкорила весь світ. Однак склад такої солодощі далекий від ідеалу, тому пропоную свою версію Нутеллою.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати корисну нутеллу. Для приготування знадобиться потужний блендер, інакше текстура не вийде такою гладкою. Замість сиропу можна використовувати звичайний цукор, але тоді його потрібно додати на етапі здрібніння горіхів.
- Funduk - 200 грам
- Шоколад - 50-60 грам
- Сироп агави - 50 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Розігрійте сковороду на середньому вогні, обсмажте фундук до коричневих бочків.
Подрібніть фундук в крихту.
Продовжуйте подрібнювати, поки горіхи не почнуть виділяти масло і не перетворяться в пасту.
Шоколад розтопіть на водяній бані. Додайте шоколад і сироп агави до пасти з фундука, подрібніть до однорідної консистенції.
Перелийте пасту в баночку і залиште до повного застигання в холодильнику.
Корисна нутелла готова.
Виходить смачна креязик паста, яка підійде для млинців і підсмажених тостів вранці.