Рецепт Домашня моцарелла фото

Домашня моцарелла
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Пісні страви
На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Моцарелла - дуже популярний сир! Він хороший і сам по собі, і в салатах, і в гарячих стравах. Але варто моцарелла зовсім недешево. Пропоную приготувати в домашніх умовах цей молодий італійський сир!

Опис приготування:

У рецепті приготування сиру не раджу що-небудь міняти або доповнювати. Тут важливо саме строге проходження рецептурі для отримання хорошого результату.

  • Молоко - 4 L
  • Сичужний фермент - 1 Чайна ложка
  • Вода - 120 мілілітрів
  • Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
домашня моцарелла - фото крок 1
1. Молоко вилийте в каструлю. Лимонну кислоту розчиніть у воді і влийте до молока. Нагрійте трохи тепліше кімнатної температури, додайте сичужний фермент, розмішайте. Залиште хвилин на 20.
домашня моцарелла - фото крок 2
2. Дочекайтеся, коли маса стане пружною і відокремиться сироватка. Розріжте її ножем на квадрати.
домашня моцарелла - фото крок 3
3. Підігрійте до 43 градусів і акуратно перекладіть в сито.
домашня моцарелла - фото крок 4
4. Сироватку поверніть на вогонь і доведіть до кипіння. Прямо в ситі опускайте в киплячу сироватку сирну масу, щоб вона розплавилася.
домашня моцарелла - фото крок 5
5. З розплаву маси швидко скочується невеликі кульки і кидайте в крижану воду.
домашня моцарелла - фото крок 6
6. Подавайте до столу з зеленню! Смачного!

Схожі рецепти