Домашня моцарелла
(покроковий рецепт з фото)
Моцарелла - дуже популярний сир! Він хороший і сам по собі, і в салатах, і в гарячих стравах. Але варто моцарелла зовсім недешево. Пропоную приготувати в домашніх умовах цей молодий італійський сир!
У рецепті приготування сиру не раджу що-небудь міняти або доповнювати. Тут важливо саме строге проходження рецептурі для отримання хорошого результату.
- Молоко - 4 L
- Сичужний фермент - 1 Чайна ложка
- Вода - 120 мілілітрів
- Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
1. Молоко вилийте в каструлю. Лимонну кислоту розчиніть у воді і влийте до молока. Нагрійте трохи тепліше кімнатної температури, додайте сичужний фермент, розмішайте. Залиште хвилин на 20.
2. Дочекайтеся, коли маса стане пружною і відокремиться сироватка. Розріжте її ножем на квадрати.
3. Підігрійте до 43 градусів і акуратно перекладіть в сито.
4. Сироватку поверніть на вогонь і доведіть до кипіння. Прямо в ситі опускайте в киплячу сироватку сирну масу, щоб вона розплавилася.
5. З розплаву маси швидко скочується невеликі кульки і кидайте в крижану воду.
6. Подавайте до столу з зеленню! Смачного!