Смажена моцарелла
(покроковий рецепт з фото)
Сир - це відмінна закуска. Його можна нарізати шматочками і подати з вином або ягодами, а також з медом або зеленню. А ще є у мене один улюблений спосіб, як приготувати смажену моцарелу.
Таку закуску варто подавати гарячою до столу, щоб при розрізанні сир був м'який і трохи танув. Можна використовувати складну паніровці або тільки панірувальні сухарі. Таку закуску можна подати з овочами на грилі, з ягодами і фруктами, з морепродуктами. Смачно, просто і недорого.
- Моцарелла - 300 грам
- Яйця - 1 штука
- Борошно - 0, 5 склянки
- Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Наріжте сир невеликими шматочками довільної форми.
2. В одну миску розбийте куряче яйце і перемішайте його виделкою.
3. У велику миску викладіть на одну сторону борошно, а на іншу - панірувальні сухарі.
4. Спершу шматочок сиру занурте в яйце.
5. Потім запаніруйте його з усіх боків в борошні.
6. Знову відправте сир в яєчну суміш.
7. В останню чергу викладіть сир в панірувальні сухарі.
8. Виконайте ті ж дії з іншими шматочками і викладіть на тарілку, сіль і poperčite.
9. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть сир і обсмажуйте з кожного боку по 10-15 секунд.
10. Подавайте сир відразу ж після обсмажування, смачного!