Рецепт Домашня ковбаса з грибами фото

Домашня ковбаса з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Гриби
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любите домашню ковбасу, але хочете урізноманітнити це неймовірно смачна страва, раджу приготувати домашню ковбасу з грибами. Вийде ще соковитіше, оригінальніше і смачніше!

Опис приготування:

Для приготування домашньої ковбаси не потрібно ніяких особливих навичок, все просто, швидко і доступно. Для приготування такої ковбаски я завжди беру м'ясо пожирніше, тоді страва виходить соковитим. Якщо м'ясо все-таки у вас сухе, додайте трохи сала. Це дуже важливо, бо ковбаса вийде сухуватої, і навіть гриби не врятують, і подякувати їм, до речі, дійсно виходить соковитіше. Обов'язково спробуйте!

  • Свинина - 800 грам
  • Печериці - 500 грам
  • Кишка свиняча - За смаком (приблизно 1 метр)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Паприка - 1/2 чайних ложки
  • Перець духмяний мелений - 1 щіпка
  • Гірчиця в зернах - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1-2 зубчиків
домашня ковбаса з грибами - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
домашня ковбаса з грибами - фото крок 2
Печериці очистіть і дрібно наріжте.
домашня ковбаса з грибами - фото крок 3
Обсмажте гриби в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
домашня ковбаса з грибами - фото крок 4
М'ясо я віддаю перевагу дрібно різати ножем, але можна і пропустити через м'ясорубку. Але все ж рубана ковбаска соковитіше і смачніше!
домашня ковбаса з грибами - фото крок 5
Змішайте нарізане м'ясо, обсмажені гриби, сіль, спеції, гірчицю, видавіть зубчик часнику.
домашня ковбаса з грибами - фото крок 6
Гарненько все перемішайте.
домашня ковбаса з грибами - фото крок 7
Свинячу кишку добре промийте зовні і всередині. Одягніть її на спеціальну насадку для м'ясорубки, а потім встановіть на саму м'ясорубку. Наповніть кишку підготовленої начинкою.
домашня ковбаса з грибами - фото крок 8
Перекладіть ковбасу в форму для запікання або на деко. Я застелила пергаментом, щоб ковбаса не прилипли до листу.
домашня ковбаса з грибами - фото крок 9
Запікайте ковбасу в духовці при температурі 200 градусів приблизно 30-40 хвилин. Всі духовки печуть по-різному, тому дивіться, щоб ковбаса пропеклась добре всередині, а зовні вийшла красивого золотистого кольору.
домашня ковбаса з грибами - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти