Домашня ковбаса з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашню ковбасу, але хочете урізноманітнити це неймовірно смачна страва, раджу приготувати домашню ковбасу з грибами. Вийде ще соковитіше, оригінальніше і смачніше!
Для приготування домашньої ковбаси не потрібно ніяких особливих навичок, все просто, швидко і доступно. Для приготування такої ковбаски я завжди беру м'ясо пожирніше, тоді страва виходить соковитим. Якщо м'ясо все-таки у вас сухе, додайте трохи сала. Це дуже важливо, бо ковбаса вийде сухуватої, і навіть гриби не врятують, і подякувати їм, до речі, дійсно виходить соковитіше. Обов'язково спробуйте!
- Свинина - 800 грам
- Печериці - 500 грам
- Кишка свиняча - За смаком (приблизно 1 метр)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
- Гірчиця в зернах - 1 Чайна ложка
- Часник - 1-2 зубчиків
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Печериці очистіть і дрібно наріжте.
Обсмажте гриби в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
М'ясо я віддаю перевагу дрібно різати ножем, але можна і пропустити через м'ясорубку. Але все ж рубана ковбаска соковитіше і смачніше!
Змішайте нарізане м'ясо, обсмажені гриби, сіль, спеції, гірчицю, видавіть зубчик часнику.
Гарненько все перемішайте.
Свинячу кишку добре промийте зовні і всередині. Одягніть її на спеціальну насадку для м'ясорубки, а потім встановіть на саму м'ясорубку. Наповніть кишку підготовленої начинкою.
Перекладіть ковбасу в форму для запікання або на деко. Я застелила пергаментом, щоб ковбаса не прилипли до листу.
Запікайте ковбасу в духовці при температурі 200 градусів приблизно 30-40 хвилин. Всі духовки печуть по-різному, тому дивіться, щоб ковбаса пропеклась добре всередині, а зовні вийшла красивого золотистого кольору.
Смачного!