Домашня ковбаса з індички в кишці
(покроковий рецепт з фото)
Ковбаса з індички виходить дуже смачною, але не такою жирною, як зі свинини або навіть яловичини. По-справжньому дієтично і поживний продукт. Дивіться, як приготувати домашню ковбасу з індички!
Для приготування домашньої ковбаси з індички в кишці візьміть філе індички (або грудку), сало свіже, старе ніяк брати не можна. Коньяк, мускатний горіх і коріандр додадуть неповторний аромат і нотку пікантності. Раджу ковбасу готову смажити, по можливості на сковороді гриль.
- Індичка - 2 кілограма
- Сало - 300 грам
- Голівка часнику - 1 штука
- Коньяк - 100 мілілітрів
- Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
- Koriandr - 0, 25 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Кишки - За смаком(2 м)
Готові магазинні кишки відміряйте, відріжте два метри, можна трохи більше.
Промийте їх під проточною холодною водою.
Індичку порубати дрібно, через м'ясорубку пропускати не потрібно. Додайте дрібно порізане кубиками сало, спеції, koriandr, мускатний горіх, коньяк, а також часник. Все добре перемішайте і залиште маринуватися на години 3.
Наповніть кишку м'ясом за допомогою насадки від м'ясорубки або пластикової пляшки. Наповнювати слід не щільно, начинка повинна вільно переміщатися по кишці, інакше потім лопне при запіканні.
Дайте ковбасі постояти в кишці хвилин 30 в холодильнику, потім проколіть її зубочисткою в декількох місцях перед тим, як смажити або запікати.
Готується ковбаса швидко, смажити можете на сковороді гриль, на решітці по 15 хвилин з кожного боку, до золотистого кольору. Або можете запекти її в духовці при 200 градусах, теж хвилин 30-35, перевертаючи.
Готова ковбаса має прозорий сік, якщо проткнути, і неперевершений аромат.
Подавати з хріном, гірчицею і зеленню.
Смачного!