Цзяоцзи
(покроковий рецепт з фото)
Цзяоцзи- це китайські пельмені. Ця страва ставлять на новорічний стіл, майже в кожній китайській сім'ї, прямо як наш салат "олів'є" . Начинка може бути будь-яка, як м'ясний фарш, так і сир або овочі.
Китайські пельмені "цзяоцзо" буде досить близьке нам за духом, так як пельмені в Росії знають і люблять усі. Відмінною рисою між нашими і китайськими пельмешками є трохи різний склад тесту і екзотичний імбир в фарші. Готувати "цзяоцзо" можна різними способами: варити, смажити або готувати на пару. Але сьогодні ділюся рецептом, як приготувати найпопулярнішим способом - на пару. Так само для фаршу ми будемо використовувати традиційні китайські спеції (приправа 13 спецій і куряча приправа). Якщо постаратися їх можна пошукати їх у великих супермаркетах в спеціальних відділах, а можна подивитися в інтернеті, благо зараз можна купити все навіть з найдальших куточків нашої країни. Блюдо виходить дуже ситним, а в поєднанні з пряним і дуже яскравим соусом просто чудовим, недарма це блюдо так популярно у всьому світі.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Крохмаль рисовий - 1/3 склянки(+ 0, 5 немає. L. В фарш)
- Вода - 130 мілілітрів(100 в тісто + 30 в фарш)
- Фарш свинячо-яловичий - 200 грам
- Сіль - 3 щіпки
- Імбир - 1 часточка
- Чорний перець мелений - 1 щіпка
- Приправа"13 спецій" - 0, 5 чайних ложки
- Куряча приправа - 0, 5 чайних ложки
- Білий перець - 1 щіпка
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка (в фарш + 20 мл. В соус)
- Олія кунжутна - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Оцет 9% - 20 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Зелена цибуля - За смаком