Рецепт Цзяоцзи фото

Цзяоцзи
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви на пару , Пельмені
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Цзяоцзи- це китайські пельмені. Ця страва ставлять на новорічний стіл, майже в кожній китайській сім'ї, прямо як наш салат"Олів'є" . Начинка може бути будь-яка, як м'ясний фарш, так і сир або овочі.

Опис приготування:

Китайські пельмені"Цзяоцзо" буде досить близьке нам за духом, так як пельмені в Росії знають і люблять усі. Відмінною рисою між нашими і китайськими пельмешками є трохи різний склад тесту і екзотичний імбир в фарші. Готувати"Цзяоцзо" можна різними способами: варити, смажити або готувати на пару. Але сьогодні ділюся рецептом, як приготувати найпопулярнішим способом - на пару. Так само для фаршу ми будемо використовувати традиційні китайські спеції (приправа 13 спецій і куряча приправа). Якщо постаратися їх можна пошукати їх у великих супермаркетах в спеціальних відділах, а можна подивитися в інтернеті, благо зараз можна купити все навіть з найдальших куточків нашої країни. Блюдо виходить дуже ситним, а в поєднанні з пряним і дуже яскравим соусом просто чудовим, недарма це блюдо так популярно у всьому світі.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Крохмаль рисовий - 1/3 склянки(+ 0, 5 немає. L. В фарш)
  • Вода - 130 мілілітрів(100 в тісто + 30 в фарш)
  • Фарш свинячо-яловичий - 200 грам
  • Сіль - 3 щіпки
  • Імбир - 1 часточка
  • Чорний перець мелений - 1 щіпка
  • Приправа"13 спецій" - 0, 5 чайних ложки
  • Куряча приправа - 0, 5 чайних ложки
  • Білий перець - 1 щіпка
  • Соєвий соус - 1 Чайна ложка (в фарш + 20 мл. В соус)
  • Олія кунжутна - 0, 5 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Оцет 9% - 20 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелена цибуля - За смаком
цзяоцзи - фото крок 1
У глибоку миску всипте борошно і крохмаль, добре все перемішайте.
цзяоцзи - фото крок 2
Яєчний білок відокремте від жовтка. Білок зберіть в блюдце або чашку, жовток відкладіть він нам не знадобиться. До білку додайте 100 мл. Води, щіпку солі і збийте, додайте в борошняну суміш.
цзяоцзи - фото крок 3
Тепер акуратно лопаткою або руками, як вам зручніше, замісіть тісто. Якщо потрібно, додайте трохи борошна. Тісто має вийти дуже м'яким і еластичним.
цзяоцзи - фото крок 4
Пір'я зеленого цибульки промийте і дрібно наріжте. Такі ж операції виконайте з часточкою імбиру. Якщо любите погостріше, можна додати скибки імбиру побільше. Розділіть цибулю і імбир на дві частини: одна в соус і одна в фарш.
цзяоцзи - фото крок 5
Тепер приступимо до фаршу. Додайте всі спеції до фаршу, воду, соєвий соус, імбир і зелений лук. Добре перемішайте фарш, а краще трохи відбийте в глибокій мисці. Так фарш насититься киснем і буде легше.
цзяоцзи - фото крок 6
Тепер до тесту. Розкачайте тісто тонким шаром на поверхню, посипану борошном, щоб воно не прилипало. Товщина тесту повинна бути приблизно 1 міліметрів.
цзяоцзи - фото крок 7
На розкатаному тесті виріжте кружечки. Я беру тонкий стакан і з його допомогою вирізаю, дуже зручно. Розмір середній, приблизно по 15 см.
цзяоцзи - фото крок 8
На кожен кружечок покладіть по чайній ложці фаршу. Головне, щоб залишалося місце для защипов.
цзяоцзи - фото крок 9
Далі защіпніте пельмені як вареники. В цілому, їх можна зробити будь-якої форми, але я вирішила дотримуватися традиційної і зручною, особисто для мене, форми.
цзяоцзи - фото крок 10
Тепер можна відправляти наші пельмені в"баню" , точніше на парову баню. Для варіння досить 15-20 хвилин. Я готую на пару в мультиварці. Виходить відмінно.
цзяоцзи - фото крок 11
Поки готуються наші пельмені, можна зробити відповідний китайський соус. Для цього поріжте другу частину зеленої цибулі, роздавите зубчик часнику і трохи імбиру, залийте оцтом і соєвим соусом в рівних частинах. Соус готовий.
цзяоцзи - фото крок 12
Поки ми займалися соусом, наші пельмені вже приготувалися, їх сміливо, поки гарячі, можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти