Цибрікі
(покроковий рецепт з фото)
Готували ви коли-небудь цибрікі в домашніх умовах? Якщо вам ще не довелося спробувати ці апетитні картопляні кульки, тоді обов'язково запам'ятайте і повторіть на своїй кухні цей рецепт.
При бажанні класичний рецепт цибріков ви можете доповнити улюбленими спеціями і ароматними травами, а також невеликою кількістю цибулі, наприклад. Такі кульки стануть відмінним варіантом гарніру, а також ситним і смачним перекусом. Подавати до столу їх можна зі сметаною або томатним соусом.
- Картопля - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)

1. Насамперед вимийте і очистіть картопля. Натріть на тертці або подрібніть в кухонному комбайні, наприклад. Викладіть в друшляк.

2. Підставте мисочку для збору стічної води. Додайте за смаком сіль, перець, а також спеції, якщо побажаєте. Всипте борошно і як слід все перемішайте. Використовувати в рецепті приготування цибріков можна також трохи крохмалю.

3. Маса повинна стати досить щільної і добре лепіться. Важливо також не переборщити з борошном, так що додаєте її потроху. Коли основа готова, можна приступати до ліплення. Рекомендую відразу наліпити все кульки, так як вони досить швидко смажаться. Скачайте невеликі кульки, обваляйте їх з усіх боків в борошні.

4. На сковороді розігрійте олію, викладайте кульки невеликими партіями. Смажаться цибрікі в домашніх умовах до рум'яної скоринки з усіх боків. Після викладайте їх на паперову серветку, щоб прибрати залишки масла.

5. Ось такі апетитні, смачні і нескладні цибрікі у вас вийдуть в результаті. Подавайте їх з овочами, м'ясом або соусом. Смачного!