Рецепт Човники з листкового тіста з начинкою фото

Човники з листкового тіста з начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Листкове тісто
ПП рецепти
На полуденок
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ця страва чудово тим, що для начинки можна використовувати практично що завгодно! Як то кажуть - з того, що в холодильнику завалялося. При цьому човники виходять вкуснющій і дуже ніжними.

Опис приготування:

Процес приготування цієї випічки досить простий і не вимагає особливих пекарських навичок, а це безсумнівно плюс!

Готуються човники з листкового тіста досить швидко, але і з'їдаються також швидко!

Подавайте відразу після випічки, поки сир ще не охолов! Смачного.

  • Картопля - 1 кілограм
  • М'ясо - 0, 4 кілограма (будь-який)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
  • Солоні огірки - 3-4 штук (невеликі)
  • Листкове тісто - 500 грам
  • Яйце - 1 штука (для змазування)
  • Сир - 50 грам (твердих сортів)
човники з листкового тіста з начинкою - фото крок 1
В першу чергу відваріть картоплю, зробіть з нього пюре. Цей етап, напевно, найтриваліший у всьому процесі приготування човників з листкового тіста.
човники з листкового тіста з начинкою - фото крок 2
М'ясо порізати подрібніше, цибулю наріжте півкільцями, відправте все разом на розігріту сковороду. Посоліть і додайте спецій за смаком, потім обсмажують до готовності. Якщо м'ясо дало багато соку, в кінці приготування залиште його ще хвилин на 5, щоб він випарувався.
човники з листкового тіста з начинкою - фото крок 3
Попередньо размороженное листкове тісто розкачати і розділіть на 8-10 однакових прямокутників. У кожній заготівлі тесту для човників по краях зробіть поперечні надрізи, не доходячи до краю.
Тепер викладіть начинку, спочатку - картопля, потім - м'ясо. Зверху, для пікантності, можна додати нарізані довільними невеликими шматочками солоні огірочки.
човники з листкового тіста з начинкою - фото крок 4
Тепер по черзі загорніть тісто з кожного боку таким чином, щоб розріз виявився посередині"човники" , а край тесту заходив на її протилежну сторону. Кінець кліпу, щоб не в процесі випічки начинка залишилася на своєму місці.
Сфорязикні таким чином човники змастити яйцем і посипте зверху тертим сиром, а потім викладіть на деко (змащений олією або застелене пергаментом) і відправте в розігріту духовку.
човники з листкового тіста з начинкою - фото крок 5
Печуться човники досить швидко, всього 20-25 хвилин при 180 градусах.

Схожі рецепти