Човники з листкового тіста з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва чудово тим, що для начинки можна використовувати практично що завгодно! Як то кажуть - з того, що в холодильнику завалялося. При цьому човники виходять вкуснющій і дуже ніжними.
Процес приготування цієї випічки досить простий і не вимагає особливих пекарських навичок, а це безсумнівно плюс!
Готуються човники з листкового тіста досить швидко, але і з'їдаються також швидко!
Подавайте відразу після випічки, поки сир ще не охолов! Смачного.
- Картопля - 1 кілограм
- М'ясо - 0, 4 кілограма (будь-який)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Солоні огірки - 3-4 штук (невеликі)
- Листкове тісто - 500 грам
- Яйце - 1 штука (для змазування)
- Сир - 50 грам (твердих сортів)
В першу чергу відваріть картоплю, зробіть з нього пюре. Цей етап, напевно, найтриваліший у всьому процесі приготування човників з листкового тіста.
М'ясо порізати подрібніше, цибулю наріжте півкільцями, відправте все разом на розігріту сковороду. Посоліть і додайте спецій за смаком, потім обсмажують до готовності. Якщо м'ясо дало багато соку, в кінці приготування залиште його ще хвилин на 5, щоб він випарувався.
Попередньо размороженное листкове тісто розкачати і розділіть на 8-10 однакових прямокутників. У кожній заготівлі тесту для човників по краях зробіть поперечні надрізи, не доходячи до краю.
Тепер викладіть начинку, спочатку - картопля, потім - м'ясо. Зверху, для пікантності, можна додати нарізані довільними невеликими шматочками солоні огірочки.
Тепер викладіть начинку, спочатку - картопля, потім - м'ясо. Зверху, для пікантності, можна додати нарізані довільними невеликими шматочками солоні огірочки.
Тепер по черзі загорніть тісто з кожного боку таким чином, щоб розріз виявився посередині "човники", а край тесту заходив на її протилежну сторону. Кінець кліпу, щоб не в процесі випічки начинка залишилася на своєму місці.
Сфорязикні таким чином човники змастити яйцем і посипте зверху тертим сиром, а потім викладіть на деко (змащений олією або застелене пергаментом) і відправте в розігріту духовку.
Сфорязикні таким чином човники змастити яйцем і посипте зверху тертим сиром, а потім викладіть на деко (змащений олією або застелене пергаментом) і відправте в розігріту духовку.
Печуться човники досить швидко, всього 20-25 хвилин при 180 градусах.