Човники з листкового тіста з картоплею і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Подібне блюдо - це неймовірно смачний і ситний перекус, який припаде до смаку кожному. Приготувати човники з листкового тіста з картоплею і м'ясом можна для домочадців або для зустрічі гостей.
Опис приготування:
Суворого дотримання рецепта тут немає, інгредієнти для начинки ви можете сміливо міняти на свій смак. М'ясо можете брати будь на вибір, підійде курка, свинина, яловичина. Блюдо в будь-якому випадку виходить дуже смачне, соковита начинка і ніжне тісто, що може бути краще?
- Тісто листкове - 500 грам (у мене дріжджове)
- М'ясо - 300 грам (у мене свинина)
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Огірок солоний - 1-2 штук
- Сир - 100 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Тісто заздалегідь дістаньте і дайте полежати при кімнатній температурі.
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на олії до м'якості.
Додайте нарізане невеликими кубиками м'ясо, сіль і мелений чорний перець (можна додати улюблені спеції).
Обсмажте все разом до випаровування вологи.
Додайте нарізаний приблизно такими ж кубиками картоплю.
Обсмажте все разом до напівготовності картоплі і зніміть з вогню.
Огірки наріжте кубиками. Сир натріть на тертці.
Кожен пласт тіста розрізати на 4 частини.
Розкачайте кожен шматочок у формі прямокутника, зробіть з боків по одному надрізу як на фото і покладіть по центру начинку.
Викладіть на начинку нарізані огірки і накрийте її однією стороною тесту. Крайзлегка притисніть.
Потім накрийте начинку другою стороною тесту так, щоб розрізи виявилися по центру. Кінець кліпу, щоб виріб нагадувало човник і посипте верх тертим сиром.
Застеліть деко пекарської папером і викладіть отримані човники. Змастіть заготовки жовтком і посипте кунжутом. Запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів близько 20-30 хвилин.
Човники з листкового тіста з картоплею і м'ясом готові. Смачного!