Човники з листкового тіста з картоплею і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Подібне блюдо - це неймовірно смачний і ситний перекус, який припаде до смаку кожному. Приготувати човники з листкового тіста з картоплею і м'ясом можна для домочадців або для зустрічі гостей.
Суворого дотримання рецепта тут немає, інгредієнти для начинки ви можете сміливо міняти на свій смак. М'ясо можете брати будь на вибір, підійде курка, свинина, яловичина. Блюдо в будь-якому випадку виходить дуже смачне, соковита начинка і ніжне тісто, що може бути краще?
- Тісто листкове - 500 грам (у мене дріжджове)
- М'ясо - 300 грам (у мене свинина)
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Огірок солоний - 1-2 штук
- Сир - 100 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Тісто заздалегідь дістаньте і дайте полежати при кімнатній температурі.
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на олії до м'якості.
Додайте нарізане невеликими кубиками м'ясо, сіль і мелений чорний перець (можна додати улюблені спеції).
Обсмажте все разом до випаровування вологи.
Додайте нарізаний приблизно такими ж кубиками картоплю.
Обсмажте все разом до напівготовності картоплі і зніміть з вогню.
Огірки наріжте кубиками. Сир натріть на тертці.
Кожен пласт тіста розрізати на 4 частини.
Розкачайте кожен шматочок у формі прямокутника, зробіть з боків по одному надрізу як на фото і покладіть по центру начинку.
Викладіть на начинку нарізані огірки і накрийте її однією стороною тесту. Крайзлегка притисніть.
Потім накрийте начинку другою стороною тесту так, щоб розрізи виявилися по центру. Кінець кліпу, щоб виріб нагадувало човник і посипте верх тертим сиром.
Застеліть деко пекарської папером і викладіть отримані човники. Змастіть заготовки жовтком і посипте кунжутом. Запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів близько 20-30 хвилин.
Човники з листкового тіста з картоплею і м'ясом готові. Смачного!