Човники з листкового тіста з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Човники з листкового тіста з картоплею - це дуже смачне і ситне блюдо, яке відмінно підійде як для свята, так і для звичайного сімейного вечері.
Для того, щоб приготувати такі човники, вам не знадобиться багато зусиль, так як готуються вони легко і просто. Начинка для човників складається з курки, лука, картоплі, маринованих огірочків і сиру. Всі продукти прості і доступні. Подавати човники з листкового тіста з картоплею краще гарячими. Якщо ви хочете порадувати своїх близьких чимось смачним і незвичайним, цей рецепт саме для вас.
- Куряче філе - 400 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Огірки - 5 штук (мариновані)
- Листкове тісто - 700 кілограм
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 0.5 чайних ложки
- Зелень - 1 пучок
- Вершкове масло - 10 грам
- Сир - 100 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Куряче філе помийте під проточною водою, обсушити паперовим рушником, наріжте невеликими шматочками і обсмажте 5-10 хвилин на сковороді з рослинним маслом.
До курки додайте нарізаний півкільцями цибулю і смажте ще 5-7 хвилин.
Картоплю відварити до готовності і зробіть пюре. Додайте трохи вершкового масла і посоліть.
Тісто розрізати на 8 рівних квадратиків, розкачайте трохи кожен і зробіть два надрізи уздовж, відступаючи по 1 см. Кінець.
У центр заготовки помістіть начинку, спочатку викладіть картопляне пюре, зверху курку і огірки. Сформуйте човники. Потягніть смужки до центру, перехрестите над начинкою і розташуйте їх внахлест на протилежні краю.
Візьміть жароміцних форму, застелите пергаментом, викладіть човники і змастіть їх збитим жовтків. Поставте запікатися в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 30-35 хвилин. Для 5 хвилин до готовності посипте човники натертим твердим сиром.
Човники з листкового тіста з картоплі готові. Перекладіть човники на блюдо і подавайте до столу.