Пиріг з листкового тіста з грибами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, ситний і простий у приготуванні пиріг з листкового тіста з грибами і картоплею в домашніх умовах може замінити складні страви на обід або вечерю для всієї родини.
Цей простий рецепт пирога з листкового тіста з грибами і картоплею - відмінний варіант для закуски не тільки вдома, але і на природі. При бажанні його можна доповнити куркою або шинкою, а також овочами за смаком.
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Гриби - 600-800 грам
- Картопля - 300 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Гриби вимити, очистити і нарізати тонкими скибочками. В рецепт приготування пирога з листкового тіста з грибами і картоплею можна використовувати не тільки шампіньйони, як в даному випадку, але і будь-які інші гриби на смак.
2. Очистити цибулю і нарізати дрібними кубиками. Лука можна взяти досить багато, пиріг від цього буде більш соковитим.
3. На сковороду налити трохи олії і відправити туди цибулю з грибами. На середньому вогні обсмажити до готовності, посолити і поперчити за смаком. Начинку відставити убік і дати їй трохи охолонути.
4. Картопля вимити, очистити і нарізати тонкими пластинками.
5. На деко викласти приблизно половину тіста. Розкласти тонким шаром картопля, попередньо посоливши за смаком. При бажанні можна додати спеції для картоплі. Зверху викласти грибну начинку і розрівняти.
6. Накрити другою половиною тіста, ретельно закріпивши краю. Щоб пиріг з листкового тіста з грибами і картоплею в домашніх умовах вийшов з апетитною скоринкою, верх можна змастити збитим жовтком. Надіслати лист в розігріту духовку хвилин на 40-45.