Човники картопляні з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Підходить обід, і починаєш гадати, що б таке придумати, щоб здивувати близьких. Дивлюся на картоплю, в розумі тримаю фарш з морозилки. І придумала! ось, як приготувати човники картопляні з м'ясом.
Картопляні човники можна готувати з м'ясом, птахом, рибою і навіть сиром! Ця страва цілком підійде для застілля в якості закуски. Воно поєднує в собі і гарнір, і основне блюдо одночасно. Також добре виходять різні мікси. Наприклад, м'ясний фарш можна поєднати з зеленню і рисом, а курячий - з яйцем і сиром.
- Картопля - 1 кілограм
- Фарш м'ясний - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Йогурт / сметана - За смаком
Наші картопляні човники будуть начинені м'ясним фаршем, який виявився у мене з нагоди в морозилці. Для початку розморозимо його при кімнатній температурі. Ви можете скористатися мікрохвильовкою. А я вирішила покласти його в теплу воду, загорнувши в пакет. Там він розморозиться природніше. А поки почищу і поріжу ріпчасту цибулю. Розморожений фарш солю, перчу і перемішую разом з ріпчастою цибулею.
Чищу картоплю. Бажано, щоб вона була побільше, ну, або хоча б не найменша, щоб вистачило місця для фаршу. Вирізаю ножичком в картоплі ямку.
Тепер нам потрібно закласти фарш всередину одержані в картоплі поглиблень. Змащую деко олією, розміщую на ньому картоплі. Ставлю деко з картоплею в духовку при температурі в 150-170 градусів на 40 хвилин.
За десять хвилин до готовності поливаю картопля йогуртом. Можете для цього використовувати сметану або майонез. Тепер збільшую температуру в духовці градусів до 190-200 і допікати блюдо до апетитної скориночки. Парочкою таких картоплин можна запросто вгамувати голод на весь день. Смачного!