Картопляні човники з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо грецька кухня вам знайома тільки у вигляді популярного салату, то картопляні човники з фаршем обов'язково стануть вашим улюбленим блюдом, саме час навчитися їх готувати.
Готувати картопляні човники з фаршем досить просто, але є кілька моментів, які обов'язково треба врахувати. Вони відносяться до приготування соусу "бешамель" . Важливо при обсмажуванні борошна вчасно зняти сковорідку з вогню - як тільки борошно стане світло-золотистої. Молоко вливайте обережно, тонкою цівкою і швидко, ретельно розмішуючи, щоб простіше було розбити грудочки. Коли суміш стане однорідною, знову поверніть її на вогонь і варіть (продовжуючи помішувати), поки соус не загусне.
Інше все просто. Дивіться, як приготувати картопляні човники з фаршем.
- Картопля - 8 штук
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Тертий сир - 3-4 Щепоток
- Зелений горошок - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1 Склянка
- Петрушка - За смаком
- Фарш м'ясний - 400 грам
1. Перед тим, як приготувати картопляні човники з фаршем, зваріть цілу картоплю в підсоленій воді. Тепер зробіть поглиблення в кожній картоплину. Для цього візьміть маленьку ложечку і акуратно виберіть її м'якоть. Повинна вийти форма човники.
2. На сковороді обсмажити цибулю. Додайте до нього фарш і трохи тушкуйте. Потім - зелений горошок, і тушкуйте все до повного випаровування вологи. Незадовго до закінчення приготування покладіть спеції (вони, що більше подобаються), петрушку.
3. Приготуйте соус "бешамель" . Для цього злегка обсмажте вершкове масло разом з борошном. Обов'язково посоліть, поперчіть, влейте молоко. Помішуйте і варіть до загустіння. Відставте з вогню і трохи остудіть. Потім змішайте з тушкованим фаршем.
4. Човники заповніть підготовленої начинкою. Зверху покладіть часточку помідора і посипте тертим сиром. Запікайте в духовці при 200 градусах. Через тридцять хвилин човники будуть готові, і можете подавати на стіл.