Рецепт Картопляні човники з начинкою фото

Картопляні човники з начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Відварна картопля і гриби - це так просто. Давайте з цих продуктів спорудимо оригінальне блюдо, яке не соромно подати навіть до святкового столу. Готується легко і просто, буде смачно!

Опис приготування:

З цілком звичайних продуктів в звичайний день легко можна приготувати святкову страву. Картопляні човники з начинкою можна подати навіть до святкового столу, вони із захопленням зустрінуті вашими гостями. А приготувати їх зовсім нескладно. Начинка в таких човниках може бути різною: м'ясної, грибний, овочевий. У цьому рецепті докладно розказано, як приготувати картопляні човники з начинкою. Сподіваюся, вам сподобається ідея і сама страва.

  • Картопля - 10 штук (бажано однакового розміру)
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Гриби - 400-500 грам
  • Крем - 1-2 Ст. Ложок
  • Сир твердий - 80-100 грам
  • Кріп - 20 грам
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
картопляні човники з начинкою - фото крок 1
В першу чергу зваримо картопля в шкірці. І не переварити його, інакше човники будуть розвалюватися!
картопляні човники з начинкою - фото крок 2
Гриби ретельно промиємо й наріжемо маленькими шматочками.
картопляні човники з начинкою - фото крок 3
Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю.
картопляні човники з начинкою - фото крок 4
Розігріваємо сковороду, додаємо в неї рослинне масло, обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
картопляні човники з начинкою - фото крок 5
Додаємо нарізані гриби, обсмажуємо їх до повного випаровування рідини.
картопляні човники з начинкою - фото крок 6
Додаємо сіль, перець і сметану. Все перемішуємо і тушкуємо хвилин 10.
картопляні човники з начинкою - фото крок 7
В цей час картопля очищаємо, розрізаємо кожен бульба уздовж на дві частини.
картопляні човники з начинкою - фото крок 8
Потім акуратно чайною ложкою робимо в картоплі поглиблення, виймаючи таким чином м'якоть.
картопляні човники з начинкою - фото крок 9
І наповнюємо всередині грибною начинкою.
картопляні човники з начинкою - фото крок 10
Сир натираємо на середній тертці, кріп дрібно нарізаємо. Змішуємо кріп з сиром.
картопляні човники з начинкою - фото крок 11
Начинені картопляні човники викладаємо на деко, злегка змащений олією. Посипаємо їх сиром з кропом і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до красивої рум'яної скоринки сирної.

Схожі рецепти