Картопляні човники з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Відварна картопля і гриби - це так просто. Давайте з цих продуктів спорудимо оригінальне блюдо, яке не соромно подати навіть до святкового столу. Готується легко і просто, буде смачно!
З цілком звичайних продуктів в звичайний день легко можна приготувати святкову страву. Картопляні човники з начинкою можна подати навіть до святкового столу, вони із захопленням зустрінуті вашими гостями. А приготувати їх зовсім нескладно. Начинка в таких човниках може бути різною: м'ясної, грибний, овочевий. У цьому рецепті докладно розказано, як приготувати картопляні човники з начинкою. Сподіваюся, вам сподобається ідея і сама страва.
- Картопля - 10 штук (бажано однакового розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Гриби - 400-500 грам
- Крем - 1-2 Ст. Ложок
- Сир твердий - 80-100 грам
- Кріп - 20 грам
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
В першу чергу зваримо картопля в шкірці. І не переварити його, інакше човники будуть розвалюватися!
Гриби ретельно промиємо й наріжемо маленькими шматочками.
Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю.
Розігріваємо сковороду, додаємо в неї рослинне масло, обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
Додаємо нарізані гриби, обсмажуємо їх до повного випаровування рідини.
Додаємо сіль, перець і сметану. Все перемішуємо і тушкуємо хвилин 10.
В цей час картопля очищаємо, розрізаємо кожен бульба уздовж на дві частини.
Потім акуратно чайною ложкою робимо в картоплі поглиблення, виймаючи таким чином м'якоть.
І наповнюємо всередині грибною начинкою.
Сир натираємо на середній тертці, кріп дрібно нарізаємо. Змішуємо кріп з сиром.
Начинені картопляні човники викладаємо на деко, злегка змащений олією. Посипаємо їх сиром з кропом і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до красивої рум'яної скоринки сирної.