Chebupeli
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати чебупелі. Блюдо з цікавою назвою є досить нескладним. У приготуванні беруть участь такі інгредієнти, як м'ясний фарш і тісто. Приступимо і спробуємо!
Назва "чебупелі" походить від двох слів, як ви вже змогли здогадатися. 1 - çebureki, оскільки спосіб приготування - жарка на сковороді. 2 - пельмені, т.К. Чебуреки у нас розміром з пельмені, тобто, зовсім невеликі. А в загальному - смачне і дуже миле на вигляд страва!
- Фарш свинячо-яловичий - 500 грам
- Молоко - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Вода гаряча - 250 грам
- Борошно - 400 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне рафіноване - 150 мілілітрів
Борошно заливаємо окропом і досипати солі. Розмішуємо, чекаємо, поки маса трохи охолоне. Після вливаємо олію. Вимішуємо тісто, прибираємо на півгодини в холод.
М'ясо перемелює в м'ясорубці. Змішуємо з порубаним дрібно цибулькою, доливаємо молока і кладемо улюблені спеції. Фарш готовий.
Розкачуємо тісто досить тонким шаром, приблизно в пару міліметрів. Вирізаємо за допомогою чашки або склянки рівні кружечки.
Викладаємо по чайній ложці фаршу в кожен гурток з тіста. Краї защипуємо дуже ретельно, щоб не було дірочок. Смажимо чебупелі в сковорідці з додаванням олії з обох сторін.
Для кожної сторони досить двох-трьох хвилин. Наше блюдо готово! Подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту і гарного настрою!