Чашушулі зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Любителям пікантною кавказької кухні обов'язково сподобається ситне грузинське блюдо - чашушулі зі свинини. Не лякайтеся назви: приготувати це страв досить просто.
Вашій увазі рецепт дуже цікавого і смачного грузинського блюда - чашушулі зі свинини. Дуже пікантне, ostrenьkoe і sиtnoe, воно відмінно зігріває в зиязикай вечір.
- Свинина - 400 грам
- Гриби - 500 грам
- Цибуля - 6 штук
- Помідори - 3 штуки
- Перець гострий - 2 штуки
- Часник - 8 зубчиків
- Вино біле - 150 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Аджика - 2 Ст. Ложки
Свинину наріжте на невеликі тонкі шматочки (приблизно 3 см довжиною і 1 см завтовшки), додайте вино. Накрийте кришкою і готуйте 20 хвилин на повільному вогні, після чого додайте 50 мл води і готуйте ще 7-8 хвилин на середньому вогні без кришки. Потім додайте олію, збільште вогонь і смажте 2-3 хвилини, перемішуючи, на швидкому вогні.
Додайте дрібно нарізану цибулю і ще трохи олії. Готуйте ще 10 хвилин на середньому вогні, зрідка помішуючи.
Потім додайте тонко нарізані гриби, перемішайте. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте ще 30 хвилин, іноді перемішуючи.
Потім додайте в каструлю дрібно нарізані помідори. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин на повільному вогні, після чого додайте 50 мл води і готуйте ще 10 хвилин.
Додайте дрібно нарізаний часник, тонко нарізаний гострий перець, аджику. Перемішайте і готуйте на повільному вогні без кришки ще 5 хвилин. Знімаємо з вогню і подаємо в гарячому вигляді.