Чашушулі з кеци
(покроковий рецепт з фото)
Чашушулі на кеци - це традиційне блюдо, яке готують в кожній родині на Кавказі. У нього входять телятина і томати. Блюдо відрізняється соковитістю, так як м'ясо гаситься в томатному соку.
Щоб дізнатися, як приготувати "чашушулі" з кеци, прочитайте цей нескладний рецепт. Блюдо дуже соковите, тому чимось нагадує перший. Якщо у вас під рукою не виявилося телятини, то її можна замінити свининою чи бараниною. Головне - це не шкодувати спецій.
- Braai - 100 грам
- Ucho-сунелі - За смаком
- Вино біле сухе - 200 грам
- Томатна паста - 100 грам
- Часник - 20 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Помідор - 1 кілограм
- Вершкове масло - 100 грам
- Телятина - 1, 5 кілограма
- Перець червоний пекучий - За смаком
- Сіль - За смаком
Молоду телятину вимийте і висушіть паперовими рушниками. Відокремте м'якоть від кісток, зачистите м'ясо від жив і плівок. Після цього наріжте телятину на невеликі шматки однакового розміру.
Нарізане м'ясо помістіть в каструльку відповідного розміру і залийте в неї півлітра холодної питної води. Покладіть вершкове масло і включіть мінімальний вогонь. Залиште м'ясо нудитися під закритою кришкою.
Томати гарненько вимийте і обшпарте крутим окропом. Зніміть з них шкірку, натріть помідори на тертці. Щоб подрібнити томати, можна використовувати блендер.
Лучок і часничок очистіть від лушпиння і нарубати на дрібні шматочки за допомогою гострого ножа.
Коли м'ясо в каструльці буде практично готове, покладіть до нього рубані цибулю і часник. Накрийте каструлю кришкою, тушкуйте десять хвилин на повільному вогні.
Через десять хвилин влийте в каструльку терті помідори, додайте томатну пасту, вино, уцхо-сунелі і червоний перчик. Гарненько все розмішайте і доведіть інгредієнти до кипіння. Додайте рубану зелень і подавайте блюдо до столу.