Чашушулі з телятини
(покроковий рецепт з фото)
Чашушулі з телятини - одна з найсмачніших страв, що належать до грузинської національної кухні. М'ясо гаситься з помідорами, цибулею і спеціями. В результаті виходить досить гостре і пікантне блюдо!
Як зробити чашушулі з телятини в домашніх умовах? Дуже просто! Вам потрібен хороший шматок телятини, овочі і спеції. Гостроту страви регулюйте самостійно, збільшивши або навпаки зменшивши кількість спецій. Готову страву подається до столу попередньо присипане подрібненою зеленню. Гарного вам дня!
- Телятина - 500 грам
- Помідори - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (сіль, перець, суха аджика)
- Часник - За смаком
- Вода - 1 За смаком
Крупно нарізаємо м'ясо.
Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями.
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю. Тут підійде сковорода з глибоким дном.
Через 5 хвилин додаємо м'ясо, обсмажуємо ще 15 хвилин, помішуючи.
Додаємо на сковороду порізані помідори, спеції, сіль, томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо на дуже повільному вогні близько години. У міру необхідності додавайте воду. Але її не повинно бути занадто багато, чашушулі повинні гаситься з власному соку, а вода повинна лише злегка покривати м'ясо.
Смачного!