Чашушулі по-грузинськи з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніше м'яса я ще не пробувала! ніжне, просто тане, а який аромат коріандру, базиліка, майорану і м'яти… і все це в поєднанні з густим томатним соусом. Обов'язково спробуйте приготувати!
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати чашушулі по-грузинськи з яловичини. З даної кількості м'яса вийде дві порції ароматного, гострого блюда, спробувати яке однозначно варто! Для чашушулі використовуйте тільки свіже м'ясо високої якості, з мінімальною кількістю сухожиль. Взимку свіжі томати можна замінити томатним соком або пастою. А ось влітку мелений перець можна замінити свіжим. І останній момент - зелень, в літній сезон покладіть кріп, петрушку, Kinzu, м'ясо зеленню не зіпсувати! хай щастить!
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 4 штуки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Аджика - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Болгарський перець - 1 штука
- Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
- Ucho-сунелі - 0, 5 чайних ложки
- Червоний перець мелений - За смаком
- Свіжі помідори - 350 грам
- Томатний сік - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль, зелень - За смаком
- Червона цибуля - 1 штука (для подачі)
1. Поріжте яловичину невеликими шматочками.
2. Ріпчасту цибулю порізати півкільцями, покладіть його до м'яса. Також додайте лимонний сік, рослинне масло і аджику. Перемішайте добре, пам'ятайте трохи руками і залиште на 30 хвилин маринуватися.
3. У сухий казан покладіть м'ясо з цибулею, закрийте кришкою і тушкуйте хвилин 30 у власному соку.
4. Тушіте, поки вся волога не випарується. Періодично перемішуйте.
5. Додайте болгарський перець, спеції (хміль-сунелі, ucho-сунелі, перець червоний мелений). Протушкувати пару хвилин.
6. Додайте протерті помідори (я використовую крупну тертку, але попередньо знімаю шкірку), томатний сік. Закрийте кришкою казан і млоїте м'ясо ще 1 час. Періодично заглядайте, перемішуйте. М'ясо не повинно підгорати, якщо рідини мало, то влийте трохи окропу.
7. У самому кінці приготування, коли м'ясо буде ніжним і м'яким, додайте сіль, часник, зелень. Зніміть з вогню. Казан не відчиняйте ще хвилин 15.
8. У Грузії прийнято подавати чашушулі на кеци - толстостенной сковороді з червоної глини з невисокими бортами. Але у мене такий не виявилося, тому просто розклала порційно м'ясо. Зверху покладіть порізану тонко червона цибуля і зелень. Подавайте до столу!
9. Подайте до м'яса лаваш, щоб вимаківать смачний соус, гарнір не потрібно. Приємного!