Рецепт Чашушулі по-грузинськи з яловичини фото

Чашушулі по-грузинськи з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина, Помідор, Говяжа вирізка, Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Найсмачніше м'яса я ще не пробувала! ніжне, просто тане, а який аромат коріандру, базиліка, майорану і м'яти… і все це в поєднанні з густим томатним соусом. Обов'язково спробуйте приготувати!

Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати чашушулі по-грузинськи з яловичини. З даної кількості м'яса вийде дві порції ароматного, гострого блюда, спробувати яке однозначно варто! Для чашушулі використовуйте тільки свіже м'ясо високої якості, з мінімальною кількістю сухожиль. Взимку свіжі томати можна замінити томатним соком або пастою. А ось влітку мелений перець можна замінити свіжим. І останній момент - зелень, в літній сезон покладіть кріп, петрушку, Kinzu, м'ясо зеленню не зіпсувати! хай щастить!

  • Яловичина - 500 грам
  • Цибуля - 4 штуки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Аджика - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
  • Ucho-сунелі - 0, 5 чайних ложки
  • Червоний перець мелений - За смаком
  • Свіжі помідори - 350 грам
  • Томатний сік - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль, зелень - За смаком
  • Червона цибуля - 1 штука (для подачі)
чашушулі по-грузинськи з яловичини - фото крок 1
1. Поріжте яловичину невеликими шматочками.
чашушулі по-грузинськи з яловичини - фото крок 2
2. Ріпчасту цибулю порізати півкільцями, покладіть його до м'яса. Також додайте лимонний сік, рослинне масло і аджику. Перемішайте добре, пам'ятайте трохи руками і залиште на 30 хвилин маринуватися.
чашушулі по-грузинськи з яловичини - фото крок 3
3. У сухий казан покладіть м'ясо з цибулею, закрийте кришкою і тушкуйте хвилин 30 у власному соку.
чашушулі по-грузинськи з яловичини - фото крок 4
4. Тушіте, поки вся волога не випарується. Періодично перемішуйте.
чашушулі по-грузинськи з яловичини - фото крок 5
5. Додайте болгарський перець, спеції (хміль-сунелі, ucho-сунелі, перець червоний мелений). Протушкувати пару хвилин.
чашушулі по-грузинськи з яловичини - фото крок 6
6. Додайте протерті помідори (я використовую крупну тертку, але попередньо знімаю шкірку), томатний сік. Закрийте кришкою казан і млоїте м'ясо ще 1 час. Періодично заглядайте, перемішуйте. М'ясо не повинно підгорати, якщо рідини мало, то влийте трохи окропу.
чашушулі по-грузинськи з яловичини - фото крок 7
7. У самому кінці приготування, коли м'ясо буде ніжним і м'яким, додайте сіль, часник, зелень. Зніміть з вогню. Казан не відчиняйте ще хвилин 15.
чашушулі по-грузинськи з яловичини - фото крок 8
8. У Грузії прийнято подавати чашушулі на кеци - толстостенной сковороді з червоної глини з невисокими бортами. Але у мене такий не виявилося, тому просто розклала порційно м'ясо. Зверху покладіть порізану тонко червона цибуля і зелень. Подавайте до столу!
чашушулі по-грузинськи з яловичини - фото крок 9
9. Подайте до м'яса лаваш, щоб вимаківать смачний соус, гарнір не потрібно. Приємного!

Схожі рецепти