Чашушулі з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Головною особливістю цього традиційного грузинського блюда є додавання в нього великої кількості свіжої зелені, завдяки чому чашушулі виходить неймовірно ароматним і дуже смачним.
Я думаю, що все господиню люблять свіжу зелень і намагаються додавати її майже в усі страви, а в цьому рецепті приготування чашушулі з баранини зелень займаємо одне з головних місць. Насправді її кількість не обмежена і кожен додає її до смаку, але вважається, що чим більше зелені покласти до м'яса, тим смачніше вийде блюдо. Ну а в іншому зробити чашушулі з баранини в домашніх умовах зовсім не складно, правда м'ясо доведеться гасити не менше півтори години.
1) Отже, промиваємо баранину під проточною водою і витираємо її за допомогою паперових рушників. Нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки і обсмажуємо його до золотистої скоринки на рослинній олії.
2) Поки м'ясо смажиться, чистимо цибулю і ріжемо його досить великими півкільцями, свіжу зелень промиваємо і подрібнюємо, часник і гострий перець також нарізаємо дрібно.
3) Перекладаємо обсмажену баранину в глибоку товстостінну посуд і додаємо до неї нарізану цибулю, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо все і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом 1, 5 годин. В принципі рідини утворилася від м'яса і цибулі має цілком вистачити, але якщо ви бачите, що баранина пригорає, додайте трохи води.
4) Після того як м'ясо гарненько згасити і стало м'яким, додаємо до нього подрібнену зелень, часник і гострий перець, перемішуємо все, доводимо рідину до кипіння і тушкуємо м'ясо із зеленню ще хвилини 2-3.
Даємо чашушулі трохи часу настоятися, і розкладаємо блюдо по тарілочках. Приємного всім апетиту!
- Баранина - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
- Перець гострий стручковий - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Пучок кінзи - 3 штуки
- Пучок петрушки - 3 штуки
- Пучок кропу - 2 штуки
- Вода - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - - За смаком
1) Отже, промиваємо баранину під проточною водою і витираємо її за допомогою паперових рушників. Нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки і обсмажуємо його до золотистої скоринки на рослинній олії.
2) Поки м'ясо смажиться, чистимо цибулю і ріжемо його досить великими півкільцями, свіжу зелень промиваємо і подрібнюємо, часник і гострий перець також нарізаємо дрібно.
3) Перекладаємо обсмажену баранину в глибоку товстостінну посуд і додаємо до неї нарізану цибулю, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо все і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом 1, 5 годин. В принципі рідини утворилася від м'яса і цибулі має цілком вистачити, але якщо ви бачите, що баранина пригорає, додайте трохи води.
4) Після того як м'ясо гарненько згасити і стало м'яким, додаємо до нього подрібнену зелень, часник і гострий перець, перемішуємо все, доводимо рідину до кипіння і тушкуємо м'ясо із зеленню ще хвилини 2-3.
Даємо чашушулі трохи часу настоятися, і розкладаємо блюдо по тарілочках. Приємного всім апетиту!