Рецепт Чашушулі з баранини фото

Чашушулі з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Головною особливістю цього традиційного грузинського блюда є додавання в нього великої кількості свіжої зелені, завдяки чому чашушулі виходить неймовірно ароматним і дуже смачним.

Опис приготування:

Я думаю, що все господиню люблять свіжу зелень і намагаються додавати її майже в усі страви, а в цьому рецепті приготування чашушулі з баранини зелень займаємо одне з головних місць. Насправді її кількість не обмежена і кожен додає її до смаку, але вважається, що чим більше зелені покласти до м'яса, тим смачніше вийде блюдо. Ну а в іншому зробити чашушулі з баранини в домашніх умовах зовсім не складно, правда м'ясо доведеться гасити не менше півтори години.

1) Отже, промиваємо баранину під проточною водою і витираємо її за допомогою паперових рушників. Нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки і обсмажуємо його до золотистої скоринки на рослинній олії.

2) Поки м'ясо смажиться, чистимо цибулю і ріжемо його досить великими півкільцями, свіжу зелень промиваємо і подрібнюємо, часник і гострий перець також нарізаємо дрібно.

3) Перекладаємо обсмажену баранину в глибоку товстостінну посуд і додаємо до неї нарізану цибулю, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо все і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом 1, 5 годин. В принципі рідини утворилася від м'яса і цибулі має цілком вистачити, але якщо ви бачите, що баранина пригорає, додайте трохи води.

4) Після того як м'ясо гарненько згасити і стало м'яким, додаємо до нього подрібнену зелень, часник і гострий перець, перемішуємо все, доводимо рідину до кипіння і тушкуємо м'ясо із зеленню ще хвилини 2-3.

Даємо чашушулі трохи часу настоятися, і розкладаємо блюдо по тарілочках. Приємного всім апетиту!


  • Баранина - 1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
  • Перець гострий стручковий - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Пучок кінзи - 3 штуки
  • Пучок петрушки - 3 штуки
  • Пучок кропу - 2 штуки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - - За смаком
Я думаю, що все господиню люблять свіжу зелень і намагаються додавати її майже в усі страви, а в цьому рецепті приготування чашушулі з баранини зелень займаємо одне з головних місць. Насправді її кількість не обмежена і кожен додає її до смаку, але вважається, що чим більше зелені покласти до м'яса, тим смачніше вийде блюдо. Ну а в іншому зробити чашушулі з баранини в домашніх умовах зовсім не складно, правда м'ясо доведеться гасити не менше півтори години.

1) Отже, промиваємо баранину під проточною водою і витираємо її за допомогою паперових рушників. Нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки і обсмажуємо його до золотистої скоринки на рослинній олії.

2) Поки м'ясо смажиться, чистимо цибулю і ріжемо його досить великими півкільцями, свіжу зелень промиваємо і подрібнюємо, часник і гострий перець також нарізаємо дрібно.

3) Перекладаємо обсмажену баранину в глибоку товстостінну посуд і додаємо до неї нарізану цибулю, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо все і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом 1, 5 годин. В принципі рідини утворилася від м'яса і цибулі має цілком вистачити, але якщо ви бачите, що баранина пригорає, додайте трохи води.

4) Після того як м'ясо гарненько згасити і стало м'яким, додаємо до нього подрібнену зелень, часник і гострий перець, перемішуємо все, доводимо рідину до кипіння і тушкуємо м'ясо із зеленню ще хвилини 2-3.

Даємо чашушулі трохи часу настоятися, і розкладаємо блюдо по тарілочках. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти