Чанахи з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Вся принадність цього рецепту приготування чанахи з яловичини в тому, що блюдо це виходить неймовірно смачне і виглядає досить святково, а зробити його при цьому простіше простого, самі переконаєтеся.
Моя мама називаємо цей рецепт приготування чанахи з яловичини мрією будь-якої господині, тому що зробити таке блюдо дійсно дуже просто, а результат виходить відмінний. Оскільки для цього рецепта ми використовуємо горщики, то нашої присутності на кухні практично і не потрібно, ми тільки нарізаємо м'ясо з овочами, а далі можемо йти займатися своїми справами. Горщики на пару з духовкою зроблять за нас всю роботу, нам залишається тільки прийняти готовий результат. А він з цим простим рецептом чанахи з яловичини завжди виходить дивовижний, блюдо виходить дуже смачне, соковите і ароматне - просто смакота.
- Яловичина - 600 грам
- Картопля - 8-9 штук (невеликі бульби)
- Помідори - 4 штуки
- Баклажани - 2 штуки
- Часник - 8 зубчиків(4 - в чанахи, 4 - для подачі)
- Листя часнику - 4-5 штук
- Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
- Зелень свіжа - 30-40 грам (для подачі)
- Спеції - - За смаком (перець чорний мелений, мелений коріандр, мелений червоний перець, хміль-сунелі)
- Сіль - - За смаком
Отже, для початку ретельно промиваємо м'ясо і висушуємо його паперовим рушником, овочі чистимо і також промиваємо.
Тепер нарізаємо яловичину кубиками шириною в 2, 5-3 см, картопля, баклажани і більшу частину помідор також нарізаємо кубиками трохи меншого розміру. Баклажани посипаємо сіллю і залишаємо на хвилин 10, а що залишилися помідору подрібнюємо в блендері з часником і часниковими листям, додаємо в цю суміш спеції.
Далі ми викладаємо в горщики спочатку шар з м'яса, солимо його і перчимо, на м'ясо кладемо картопля.
Потім йдуть баклажани, після них розливаємо по горщикам приготовану з помідорів і часнику суміш, зверху робимо шар з помідорів, його також солимо. Наливаємо в кожен горщик зовсім трохи водички і викладаємо зверху шматочок вершкового масла.
Ставимо горщики в розігріту до 180 градусів духовку на 90 хвилин, а після закінчення часу витягаємо їх і викладаємо в кожен горщик рубаний часник і свіжу зелень.
Через хвилин 10, коли блюдо настоїться, його можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!