Чанахи по-львівськи
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам порадувати домочадців і гостей ситним і простим рецептом чанахи по-львівськи, - трохи схоже з приготування на рагу в горщиках, але найбільш яскраве блюдо. Спробуйте!
Цей класичний рецепт чанахи по-львівськи, звичайно, не можна назвати найпростішим, але вже повірте, результат того вартий! Запашне і ситне, таке блюдо в горщиках надовго залишить приємні спогади про ваш кулінарному мистецтві. Так що не варто відкладати, - запасайтеся усіма необхідними інгредієнтами (а вони не такі вже й рідкісні, і зовсім не дорого коштують), - і приступайте! вдалою готування!
- Свинина - 800 грам
- Картопля - 600 грам
- Квасоля червона - 1 Склянка
- Томати - 400 грам (можна замінити томатною пастою)
- Морква - 200 грам
- Цибуля - 200 грам
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Підготуємо всі інгредієнти. Овочі краще заздалегідь помити і почистити.
2. Квасоля відварюємо до готовності заздалегідь, або в процесі підготовки інших інгредієнтів.
3. М'ясо нарізаємо великими кубиками.
4. Картоплю ріжемо кубиками подрібніше.
5. Цибуля подрібнити в блендері, або шаткуємо дрібно ножем вручну.
6. Морквину ріжемо тоненькими кружальцями.
7. У помідорів знімаємо шкірку, і ріжемо їх маленькими кубиками.
8. На вогонь ставимо сковороду з 2 ст.Л. Рослинної олії. Смажимо м'ясо, посоливши, поперчивши, і додавши борошно.
9. В окремій сковороді ще на 2 ст.Л. Рослинного масла смажимо картоплю практично до готовності.
10. Коли м'ясо практично буде готово, - додаємо до нього цибулю, морквину, помідори, і обсмажуємо все разом, поки цибуля не стане золотистим.
11. Тепер прямо зі сковороди м'ясо з овочами перекидаємо в каструлю, заливаємо водою. Солимо, перчим, даємо закипіти, а потім варимо 15 хвилин на повільному вогні.
12. У горщики викладаємо підсмажену картоплю разом із залишками масла.
13. Тепер - відварна квасоля поверх картоплі.
14. Заливаємо зверху сумішшю з каструлі. Накриємо кожен горщик кришкою, і відправимо трохи потомитися в розпеченій духовці. Готово!