Буряковий торт
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Рецепт приготування бурякового торта - смачного десерту, незважаючи на назву! Буряк, шоколад і глазур в поєднанні на смак просто божественні. Отже, готуємо буряковий торт вдома!
Опис приготування:
Буряковий торт - блюдо непроста. Воно вимагає не тільки певної вправності, але і устаткування: по суті ми випікаємо бісквіт, а він вимагає хорошої духовки. Для приготування бурякового торта я беру свіжу буряк, заздалегідь її відварюю (також можна використовувати буряк баночну). Враховуйте, що торт вийде калорійним: один крем чого варто.
Готуємо спочатку коржі, потім - крем.
Решта - в рецепті бурякового торта
- Буряк - 1-2 штук
- Цукор - 1 склянок
- Оливкова олія - 3/4 склянки
- Яблучний сік - 1/4 склянки
- Буряковий сік - 1/2 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Какао - 3 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Пекарський порошок - 1 і 1/2 Чайних ложки
- Борошно - 2 склянки
- Чорний шоколад в плитках - 3 штуки (розплавити попередньо)
- Згущене молоко - 1 Склянка (для крему)
- Цукор - 1 Склянка (для крему)
- Жовтки - 3 штуки (для крему)
- Маргарин - 100 грам (для крему)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка (для крему)
- Чищені волоські горіхи - 1 Склянка (для крему)
- Кокосова стружка - 1 Склянка (для крему)
Змішайте какао, Пекарський порошок, сіль і борошно, відставте в сторону.
Збийте в блендері відварну буряк до утворення пюре, додаючи поступово яйця, ванілін, цукор, олія, яблучний і буряковий сік. Збийте добре)
У бурякову масу додайте змішані сухі інгредієнти. Міксером перемішайте на невеликій швидкості.
Влийте туди ж розтоплений шоколад.
Розподіліть масу по формах для випікання, посипте зверху шоколадними кріспі, якщо хочете. Надішліть в духовку на 25-30 хвилин при температурі 350 З.
Поки готові коржі остигають, займемося кремом. У великій каструлі змішайте згущенку, жовтки, ванілін і маргарин. Варіть на маленькому вогні хвилин 15-20, постійно помішуючи. Не повинно бути ніяких грудочок.
Прибираємо крем з вогню і додаємо в нього горіхи і кокосову стружку. Ретельно перемішуємо.
Крем повинен теж охолонути. Після цього змащуємо їм нижній корж, крем, що залишився розподіляємо рівномірно по верхньому коржу.
Відправляємо торт в холодильник просочитися.
Відправляємо торт в холодильник просочитися.