Буряковий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 10 хв.
У складі яких рецептів ви звикли бачити буряк? салати, сніданок, супах і гарнірах, навіть в соусах, але в такому варіанті я її не зустрічала. А адже це виявилося по-справжньому смачним! Читайте!
Опис приготування:
Нещодавно я дізналася про те, як приготувати буряковий хліб. І мало того, що він і так яскравий, так ще одним з головних інгредієнтів є вершковий сир. Ви навіть уявити не можете, яким ніжним виходить смак. Така випічка з'їдається відразу ж, причому в якості будь-якої страви (наприклад, у вигляді бутербродів).
- Борошно пшеничне - 200 грам(150 г - в тісто, 50 г - для сиру)
- Борошно пшеничне - 120 грам (цільнозерновий)
- Пюре - 120 грам (з запеченою буряка)
- Молоко - 160 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Вершковий сир - 120 грам
- Яйце - 4 штуки(1 шт - для сиру, 3 шт - в тісто)
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Кріп, гілочка - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
1. Для тесту змішайте обидва види борошна, розпушувач і чайну ложку солі.
2. Окремо змішайте пюре з м'яким маслом, яйцями і молоком.
3. Потім перемішайте бурякову масу з борошняної до отримання єдиної консистенції.
4. Тепер зробіть другу масу. Дрібно наріжте кріп, а потім перемішайте його з яйцем, сиром, сіллю і борошном.
5. Після цього найскладніший етап: викладіть обидві маси красиво в форму. Для цього викладайте великою ложкою то бурякову, то вершкову суміш, роблячи вигадливий візерунок.
6. Запікайте хліб 50 хвилин при 180 градусах в духовці. Подавайте випічку остигнула. Смачного!