Булочки з медом
(покроковий рецепт з фото)
М'які і пишні, дуже ароматні булочки з медом. Їх можна спекти в пост, адже готувати ми їх будемо без яєць і вершкового масла. Рецепт приготування дуже простий і вдалий, тісто виходить завжди!
Загальновідомо, що мед при термічній обробці втрачає свої корисні властивості, але випічка з медом виходить такою смачною і ароматною, що ми не звертаємо уваги на цей недолік. Я часто використовую в випічці мед, і сьогодні розповім вам, як приготувати м'які і пишні, солодкі й ароматні булочки з медом. Таку випічку можна готувати і в пост, адже ми не будемо використовувати ні масло, ні яйця. Готуємо!
- Сухі дріжджі - 9-10 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 350 грам (може знадобитися трохи більше)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Горіхи - 1/3 склянки
У невелику мисочку насипаємо цукор і сухі дріжджі, перемішуємо.
Додаємо приблизно третину склянки теплої води і ретельно перемішати. Ставимо в тепле місце хвилин на 10-15.
А поки займемося горіхами. Їх необхідно подрібнити. Можна порубати ножем, а можна викласти в пакетики і подрібнити качалкою.
Випікати булочки будемо в круглій формі, краще її застелити пергаментом. При випіканні мед може випливати з булочок, потім доведеться мити форму.
Дріжджі піднялися пінної шапочкою. Додамо до них воду, що залишилася, сіль і мед. Перемішаємо, щоб мед і сіль розчинилися.
Приступаємо до замішування тіста. Просіваємо борошно, додамо рослинне масло.
І додаємо медовий розчин дріжджів.
Тісто має вийти м'яким і добре відлипати від рук, тому борошна може знадобитися трохи більше. Накриваємо тісто рушником, ставимо його в тепле місце хвилин на 30-40.
Тісто збільшилася в обсязі, можна приступати до формування булочок.
Злегка змажемо стіл або обробну дошку рослинним маслом і розкачати тісто в прямокутний пласт товщиною 6-7 мм. Змащуємо рідким (! !! ) медом і посипаємо горіхами. Якщо у вас густий мед, розтопіть його на водяній бані.
Звертаємо в рулет і ретельно защипуємо краю.
Нарізаємо на 10-12 частин.
І кожну булочку защипуємо знизу, щоб мед не витікав. Викладаємо булочки в форму на невеликій відстані один від одного.
Поставимо в тепле місце хвилин на 15, Зійдіться. Потім змажемо чайною заваркою.
І відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 25-30, до рум'янцю.