Апельсиновий сік з медом
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт смачного прохолодного елю на основі апельсинового соку з медом. Ідеально не тільки в жарку погоду, але і до полуденка на кожен день! Рекомендую рецепт апельсинового соку з медом.
Для приготування апельсинового соку з медом нам знадобиться рідкий мед (можна липовий або квітковий), стиглі соковиті апельсини, а також імбир для пікантності. З даної кількості інгредієнтів виходить досить багато сиропу концентрованого, який потім можна розбавляти газованою водою. Дивимося рецепт, як приготувати апельсиновий сік з медом.
- Вода - 1, 3 L
- Імбир - 1-2 штук
- Сік апельсиновий - 150-200 мілілітрів
- Цедра одного апельсина - За смаком
- Газована вода - - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Змішайте цукор, воду, мідь, імбир (подрібніть його попередньо, тільки не сильно дрібно), апельсиновий сік і цедру апельсина в каструлі. Доведіть на середньому вогні до кипіння, помішуйте, поки цукор повністю не розчиниться. Варимо все хвилин 30 ще на маленькому вогні (після закипання).
Дайте що вийшло сиропу охолонути, після чого процідіть його через марлю.
Добре відіжміть макуха, а сироп поставте в холодильник охолоджуватися.
Готовий сироп розбавте парочкою чайних ложок апельсинового соку, додайте газовану воду за смаком (звичайна мінералка відмінно підійде) і пару кубиків льоду. Насолоджуємося прохолодним напоєм. Смачного!