Брусничний сік
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як зробити брусничний сік в домашніх умовах. Відмінний напій, який можна закрити на зиму, а можна вживати свіжим. Спробуйте, дуже добре втаязикє спрагу!
Це дуже простий рецепт приготування брусничного соку. Звичайно, в класичному рецепті ні води, ні цукру не потрібно. Але от мені завжди брусниця здавалася надто кислою і терпкою, тому я сік трохи розбавляю очищеною водою і додаю цукор. Спробуйте!
- Брусниця - 500 грам
- Цукор - За смаком
- Вода - За смаком
1. Брусницю ретельно миємо. Перетираємо в пюре в блендері.
2. Додаємо цукор і воду за смаком. Якщо закочує на зиму - прокип'ятіть і залийте в стерильні банки.
3. Відціджуємо сік. Найкраще - перетирать через сито. Розливаємо по склянках - готово!