Булгур з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Чи любите ви булгур, як люблю його я? Якщо так, то запрошую до столу! Будемо готувати смачне, ніжне і дуже корисне блюдо, яке відмінно підійде як самостійне або ж як гарнір.
Рецепт буде знахідкою для тих, хто на дієті або тримає піст. Додатково можете додати будь-які овочі на свій смак, відмінно підійде болгарський перець, стручковая фасоль, морква! Любителям спецій настійно рекомендую додати до кінця приготування 1/4 чайної ложки куркуми і ретельно все перемішати! А як приготувати булгур з гарбузом розповім в покроковому рецепті.
- Манна крупа - 200 грам
- Гарбуз - 400 грам
- Помідор - 2 штуки (або кілька черрі)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Зелень - За смаком (для подачі)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Булгур поставте варитися відповідно до інструкції на упаковці.
Цибуля, гарбуз і часник очистіть, помийте і наріжте невеликими кубиками. Помідори помийте і наріжте часточками.
На сковороді розігрійте олію. Обсмажте до прозорості цибулю, потім додайте гарбуз, готуйте помішуючи 2-3 хвилини.
В останню чергу додаємо часник і помідори, смажимо близько 1 хвилини. Солимо до смаку.
Якщо булгур до цього часу готовий, то додаємо його на сковороду, акуратно все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на самому повільному вогні 12-15 хвилин, щоб булгур просочився соками овочів. При необхідності в кінці приготування посоліть і поперчіть за смаком.
Подавайте булгур з гарбузом і свіжою зеленню. Смачного!