Bubyert
(покроковий рецепт з фото)
Якось задумалась, що б таке приготувати на десерт. І натрапила на такий ось простий рецепт буберт.
Буберт - це солодке і ситне блюдо, яке подається на сніданок і на обід. Його особливість і його відмінність від каш полягає в тому, що він зовсім не вариться, а всього лише заварюється - це і надає йому особливого смаку.
- Пшеничне борошно - 0, 5 склянки (вищий сорт)
- Молоко - 0, 5 L
- Ваніль - 7 грам(1 пакетик)
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цукровий пісок - 1/4 склянки
Молоко розливаємо на 2 половини. Першу половину виливаємо в каструлю і варимо на середньому вогні до кипіння. Якщо боїтеся, що молоко може втекти змастіть краю каструлі маслом. В решту молока висипаємо борошно і добре перемішуємо. Отриману суміш вливаємо в каструлю з молоком і на повільному вогні варимо близько 5 хвилин. При цьому не забуваючи помішувати, щоб борошно не прилипла.
Взагалі цей рецепт приготування буберт відрізняється тим, що ми не будемо додавати манну крупу, як це робиться в класичному рецепті приготування буберт. А тепер приступимо до крему.
Для цього ми відокремимо жовтки від білків. Білки не викидаємо, вони нам ще знадобляться. У жовтки висипаємо половину належної кількості цукру і ваніль, і збиваємо їх. До них обережно виливаємо нашу молочно-борошняну суміш, не забуваючи збивати. І залишаємо її холонути.
Для цього ми відокремимо жовтки від білків. Білки не викидаємо, вони нам ще знадобляться. У жовтки висипаємо половину належної кількості цукру і ваніль, і збиваємо їх. До них обережно виливаємо нашу молочно-борошняну суміш, не забуваючи збивати. І залишаємо її холонути.
Білки збиваємо, попередньо добре вимивши віночок від жовтків. Збивши білки до піни потихеньку починаємо додавати в них цукор, при цьому продовжуючи збивати. Після того як білки збили до крему, додаємо їх до відстояною масі.
Крем залиште охолодитися на хвилин 15-20.
Крем можна подавати в креманках, полив будь-яким варенням.
Смачного!
Крем можна подавати в креманках, полив будь-яким варенням.
Смачного!