Рецепт Bubyert фото

Bubyert
(покроковий рецепт з фото)

Латвійська кухня
Молочні продукти, Молоко
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл
Десерти

Якось задумалась, що б таке приготувати на десерт. І натрапила на такий ось простий рецепт буберт.

Буберт - це солодке і ситне блюдо, яке подається на сніданок і на обід. Його особливість і його відмінність від каш полягає в тому, що він зовсім не вариться, а всього лише заварюється - це і надає йому особливого смаку.

  • Пшеничне борошно - 0, 5 склянки (вищий сорт)
  • Молоко - 0, 5 L
  • Ваніль - 7 грам(1 пакетик)
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Цукровий пісок - 1/4 склянки
Bubyert - фото крок 1
Молоко розливаємо на 2 половини. Першу половину виливаємо в каструлю і варимо на середньому вогні до кипіння. Якщо боїтеся, що молоко може втекти змастіть краю каструлі маслом. В решту молока висипаємо борошно і добре перемішуємо. Отриману суміш вливаємо в каструлю з молоком і на повільному вогні варимо близько 5 хвилин. При цьому не забуваючи помішувати, щоб борошно не прилипла.
Bubyert - фото крок 2
Взагалі цей рецепт приготування буберт відрізняється тим, що ми не будемо додавати манну крупу, як це робиться в класичному рецепті приготування буберт. А тепер приступимо до крему.
Для цього ми відокремимо жовтки від білків. Білки не викидаємо, вони нам ще знадобляться. У жовтки висипаємо половину належної кількості цукру і ваніль, і збиваємо їх. До них обережно виливаємо нашу молочно-борошняну суміш, не забуваючи збивати. І залишаємо її холонути.
Bubyert - фото крок 3
Білки збиваємо, попередньо добре вимивши віночок від жовтків. Збивши білки до піни потихеньку починаємо додавати в них цукор, при цьому продовжуючи збивати. Після того як білки збили до крему, додаємо їх до відстояною масі.
Bubyert - фото крок 4
Крем залиште охолодитися на хвилин 15-20.
Крем можна подавати в креманках, полив будь-яким варенням.
Смачного!

Схожі рецепти