Рецепт Брюссельська капуста в сметані фото

Брюссельська капуста в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Брюссельська капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Смачний і корисний гарнір підійде і до м'яса, і птиці. Блюдо дуже насичене і самодостатнє, тому цілком може бути подано не тільки як гарнір, але і як самостійне блюдо.

Опис приготування:

Вважаю, що аналогічним чином можна приготувати будь-яку капусту: відмінно підійде брокколі або цвітна. Смачно, ніжно і апетитно!

  • Капуста брюссельська - 250 грам
  • Цибуля ріпчаста - 50 грам
  • Морква - 50 грам
  • Перець болгарський - 1/4 штуки
  • Зелень - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 4 зубчики
  • Крем - 100 грам (соус)
  • Вода - 50 мілілітрів (соус)
  • Борошно пшеничне - 1 Чайна ложка (соус)
брюссельська капуста в сметані - фото крок 1
1. Капусту помийте, відріжте плодоніжки.
брюссельська капуста в сметані - фото крок 2
2. Відваріть в підсоленій воді протягом 10 хвилин.
брюссельська капуста в сметані - фото крок 3
3. Моркву натріть, цибуля і перець наріжте довільно.
брюссельська капуста в сметані - фото крок 4
4. Обсмажте спочатку цибулю, потім додайте моркву і перець.
брюссельська капуста в сметані - фото крок 5
5. Додайте капусту, тушкуйте все разом.
брюссельська капуста в сметані - фото крок 6
6. У сметану влийте воду і всипте борошно. Розмішайте.
брюссельська капуста в сметані - фото крок 7
7. Влийте отриману масу в сковороду, перемішайте.
брюссельська капуста в сметані - фото крок 8
8. Додайте зелень і часник. Тушкуйте до загусання, хвилин 5.
брюссельська капуста в сметані - фото крок 9
9. Смачного!

Схожі рецепти