Брюссельська капуста в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і корисний гарнір підійде і до м'яса, і птиці. Блюдо дуже насичене і самодостатнє, тому цілком може бути подано не тільки як гарнір, але і як самостійне блюдо.
Вважаю, що аналогічним чином можна приготувати будь-яку капусту: відмінно підійде брокколі або цвітна. Смачно, ніжно і апетитно!
- Капуста брюссельська - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Морква - 50 грам
- Перець болгарський - 1/4 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Часник - 4 зубчики
- Крем - 100 грам (соус)
- Вода - 50 мілілітрів (соус)
- Борошно пшеничне - 1 Чайна ложка (соус)
1. Капусту помийте, відріжте плодоніжки.
2. Відваріть в підсоленій воді протягом 10 хвилин.
3. Моркву натріть, цибуля і перець наріжте довільно.
4. Обсмажте спочатку цибулю, потім додайте моркву і перець.
5. Додайте капусту, тушкуйте все разом.
6. У сметану влийте воду і всипте борошно. Розмішайте.
7. Влийте отриману масу в сковороду, перемішайте.
8. Додайте зелень і часник. Тушкуйте до загусання, хвилин 5.
9. Смачного!