Брокколі зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати брокколі зі свининою. Завдяки імбирної-медовому соусу це блюдо має досить насичений пікантний смак і володіє чудовим ароматом. Спробуємо?
З метою економії часу можна приготувати соус з імбиру, меду, соєвого соусу, перцю, часнику і помідорів. У цьому соусі потім потрібно згасити брокколі, додайте туди ж обсмажену свинину.
Якщо вам подобається гострий смак, то в соус можна додати свіжий перець чилі або ж трохи гострого соусу (наприклад, tobasko). У цьому випадку бажано збільшити кількість меду або цукру.
- Брокколі - 300 грам
- Свинина - 300 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Корінь імбиру - 20 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Вода - 200 мілілітрів
- Помідор - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
Свинину наріжте невеликими шматочками і покладіть в сковороду. Додайте туди нарізаний дрібно або натертий імбир, соєвий соус і мед. Перемішайте масу, дайте їй постояти 10 хвилин. Потім обсмажте свинину до готовності на оливковій олії.
Наріжте дрібно болгарський перець, часник і помідор. Покладіть ці овочі в окрему каструльку і поставте на слабкий вогонь. Туди ж додайте цукор і воду, варіть близько 5 хвилин після закипання.
Брокколі промийте і розділіть на дрібні суцвіття. Відправте їх в соус з томатів і перцю, трохи солі. Гасіть брокколі близько 8 хвилин, періодично помішуючи.
Перед подачею ви можете відправити свинину в каструльку з брокколі і все перемішати. Або ж можна подавати свинину і брокколі з соусом, не змішуючи. У будь-якому випадку у цієї страви виходить гармонійний смак.