Брокколі з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Дізнавшись, як приготувати брокколі з картоплею, ви невимовно здивовані - настільки це просто. А страва виходить дуже смачне, гідне не тільки повсякденного, але і святкового столу!
Погодьтеся, виглядає це блюдо дуже красиво! І в якості закуски, і як гарнір (до запеченої риби, наприклад, або курячому філе у вершковому соусі) підходить чудово. До того ж, досить дієтичний (за рахунок використання низькокалорійної брокколі і корисного печеної картоплі), смачно і недорого - чого ще бажати?
Рецепт приготування брокколі з картоплею на увазі використання молодої картоплі з ніжною м'якоттю. Брокколі теж краще брати свіжу, але в крайньому випадку і заморожена підійде. А ось сир може бути будь-який, головне, щоб був твердий!
- Картопля - 6 штук
- Брокколі - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Сир твердий - 150 грам
Картопля добре вимити, обсушити, загорнути у фольгу і запекти в розігрітій до 200 ° С духовці до готовності.
Брокколі промити, розділити на суцвіття. Занадто жорсткі черешки відрізати.
Брокколі відварити в підсоленому окропі 2-3 хвилини (якщо суцвіття великі - хвилин 5-6).
Картопля обережно вийняти з духовки і дати охолонути.
Розрізати кожен бульба уздовж навпіл, чайною ложкою вийняти м'якоть.
Розрізати кожен бульба уздовж навпіл, чайною ложкою вийняти м'якоть.
Картопляну м'якоть пюрировать.
Відокремити жовтки від білків.
Сир натерти на крупній тертці.
Змішати картопляне пюре з яєчними жовтками, половиною сиру, м'яким вершковим маслом, сіллю, перцем і мускатним горіхом.
Наповнити сумішшю половинки картоплі.
Зверху покласти по парі суцвіть брокколі і чайній ложці тертого сиру.
Запікати в розігрітій до 200 ° С духовці 10-15 хвилин - доти. Поки сир не розплавиться, утворивши хрустку золотаву скоринку.
Смачного!
Смачного!