Рецепт Брокколі з часником фото

Брокколі з часником
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Овочі, Брокколі
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Корисний обід
Гарніри

Пропоную вам трохи незвичайний рецепт брокколі з часником в китайському стилі, який стане відмінним смачним і корисним гарніром. А під час посту його можна вживати як самостійну страву.

Як і вся китайська кухня, це блюдо має трохи гострий і терпкий смак, і, повірте мені, такого ви ще ніколи не пробували. А так як я обожнюю брокколі і все, що з неї роблять, то вирішила спробувати і цей рецепт приготування брокколі з часником - результат перевершив всі мої очікування, а особливу родзинку смаку надавали насіння кунжуту. Загалом, блюдо оцінили всі, навіть моя мама, яка не дуже любить експериментувати в їжі, ну а чоловік був просто в дикому захваті. Загалом, обов'язково спробуйте самі, а для більшої наочності пропоную вам рецепт брокколі з часником з фото.

  • Брокколі - 1 штука (великий качан)
  • Часник - 5 зубчиків
  • Насіння кунжуту - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Сік лайма - 1-2 Ст. Ложок
  • Кунжутну олію - 0, 5 чайних ложки
  • Імбир свіжий - 30 грам
  • Оливкова олія - - За смаком
брокколі з часником - фото крок 1
Для початку нам необхідно відокремити суцвіття брокколі, промити з і ошпарити. Я люблю, щоб брокколі була трохи хрусткою, тому готую її не більше 7-10 хвилин.
брокколі з часником - фото крок 2
Потім розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ній насіння кунжуту (без використання масла). Вони повинні стати світло коричневого кольору.
брокколі з часником - фото крок 3
Тепер перекладаємо насіння в окремий посуд, а в сковороду наливаємо невелику кількість оливкової олії і обсмажуємо на ньому зубчики часнику, розрізані надвоє. Оскільки я дуже люблю часник, то додаю його трохи більше, ніж написано у мене в складі. Смажимо його, поки він не стане хрустким, а по дому в цей час розноситься чудовий часниковий аромат.
брокколі з часником - фото крок 4
Часник так само поки що перекладаємо, а на сковороду вливаємо кунжутне масло, додаємо соєвий соус, сік лайма і тертий на дрібній тертці імбир (він надає гостроту всьому блюду). Обсмажуємо все разом 1-2 хвилини.
брокколі з часником - фото крок 5
Тепер ми можемо з'єднати всі інгредієнти: поливаємо брокколі соусом і посипаємо часником і кунжутом. Це насправді неймовірно смачно! Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти