Аджика з помідорів і перцю з часником
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ароматна гостра аджика. Прекрасно зберігається в прохолодному місці. Для приготування знадобиться блендер або м'ясорубка. Приступимо.
Подрібніть всі інгредієнти для аджики. Варіть належний час. Розкладіть по банках стерильним, накрийте стерильними кришками, закатати спеціальним ключем. Переверніть все баночки, залиште остигати. Після - приберіть в прохолодне місце для зберігання.
- Перець гіркий (чилі) - 400 грам
- Часник - 300 грам
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Помідор - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
- Кріп - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Соняшникова олія рафінована - 100 мілілітрів
Підготуємо овочі для аджики. Все ретельно вимийте. Очистіть часник, у перцю солодкого видаліть насіння.
Поріжте перець шматочками.
У гіркого перцю відріжте хвостики.
Помідори поріжте.
Перекрутіть в м'ясорубці або в блендері всі овочі.
Варіть при слабкому кипінні 30 хвилин.
Додайте всі спеції, включаючи зелень, і варіть ще 20 хвилин.
Аджика готова.
Розлийте по стерильним баночках - і закатати.