Аджика з помідорів і перцю з часником
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Дуже ароматна гостра аджика. Прекрасно зберігається в прохолодному місці. Для приготування знадобиться блендер або м'ясорубка. Приступимо.
Опис приготування:
Подрібніть всі інгредієнти для аджики. Варіть належний час. Розкладіть по банках стерильним, накрийте стерильними кришками, закатати спеціальним ключем. Переверніть все баночки, залиште остигати. Після - приберіть в прохолодне місце для зберігання.
- Перець гіркий (чилі) - 400 грам
- Часник - 300 грам
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Помідор - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
- Кріп - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Соняшникова олія рафінована - 100 мілілітрів
Підготуємо овочі для аджики. Все ретельно вимийте. Очистіть часник, у перцю солодкого видаліть насіння.
Поріжте перець шматочками.
У гіркого перцю відріжте хвостики.
Помідори поріжте.
Перекрутіть в м'ясорубці або в блендері всі овочі.
Варіть при слабкому кипінні 30 хвилин.
Додайте всі спеції, включаючи зелень, і варіть ще 20 хвилин.
Аджика готова.
Розлийте по стерильним баночках - і закатати.