Аджика з часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ви собі навіть не уявляєте, скільки унікальних рецептів має таке блюдо, як домашня аджика з помідорів! Сьогодні я покажу, як приготувати аджику з часником на зиму - пікантну закуску!
Аджика є гостру приправу у вигляді густої пасти, яка прекрасно підходить до м'яса, рибі і багатьом других страв. Смак аджики в першу чергу залежить від складу інгредієнтів, з яких вона готується.
- Гострий пекучий перець - 2 штуки
- Болгарський перець - 4 штуки
- Помідори - 1 кілограм( або 2 літра соку)
- Спеції, часник - За смаком
Для приготування аджики з часником на зиму нам потрібно взяти гострий перець, болгарський перець, помідори-томати і спеції.
Гострий пекучий зелений і болгарський перець пропустіть через м'ясорубку. Болгарський перець не обов'язково повинен бути зеленого кольору.
Помідори пропустіть через соковижималку, щоб відразу прибрати у них насіння і шкірки. Замість помідорів сміливо можна використовувати томатний сік. Залийте отриману масу томатним соком.
Поставте на вогонь, додайте спецій (мелений коріандр, запашний мелений перець, сіль, цукор, чорний мелений перець і інші спеції). Помішуючи, варіть близько 40 хвилин.
Варіть до уварювання маси на 50%. В кінці варіння перевірте на смак. При необхідності додайте солі або цукру, видавіть через прес пару зубчиків часнику. Кип'ятіть ще 1 хвилину, а потім вимикайте. Готову аджику розкладіть в стерильні банки і закатати кришками.