Брокколі і брюссельська капуста
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не уявляєте своє щоденне меню без таких корисних і смачних овочів, хочу запропонувати вам на замітку дуже класний рецепт, який напевно оцінять і близькі, і гості. Запам'ятовуйте!
Хочу навчити вас, як приготувати брокколі і брюссельську капусту в ніжному вершково-сирному соусі. Ця страва приголомшливе, воно може бути подано до столу як основне або ж як гарнір до м'яса, наприклад. Апетитна запечена скоринка, приголомшливі овочі і соус, який буквально тане в роті, - це точно варто спробувати!
- Брюссельська капуста - 450 грам
- Брокколі - 450 грам
- Вершки - 3/4 склянки
- Молоко - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Борошно - 4 чайних ложки
- Сир - 500 грам (твердий, моцарелла, брі)
- Сіль і спеції - За смаком (перець, сушений часник і т.Д.)
1. Наші основні інгредієнти.
2. Насамперед включіть її і нехай розігрівається до 180 градусів. У великій каструлі доведіть до кипіння воду і підсолити за смаком. Викладіть в воду брюссельську капусту і проваріть 5 хвилин на повільному вогні.
3. Додайте брокколі, розділену на суцвіття, і варіть ще буквально 2-3 хвилини. За цей час підготуйте мисочку з водою і шматочками льоду.
4. Злийте воду з овочів і викладіть їх в мисочку з льодом.
5. Тепер можна приступити до приготування соусу. У сотейнику розтопіть вершкове і оливкове масло. Всипте борошно, перемішайте і обсмажте пару хвилин. Додайте сіль і спеції за смаком.
6. Влийте тепле молоко і вершки, доведіть до кипіння і додайте сир. Варіть соус ще кілька хвилин, поки сир повністю не розплавиться.
7. Викладіть овочі в соус і акуратно перемішайте. Перекладіть все в жароміцних форму, накрийте фольгою і відправте в духовку.
8. Запікайте близько півгодини. Смачного!