Борщ з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім, як приготувати борщ з сочевицею. Дуже люблю овочеві супи, в тому числі і пісний борщ.
Варіант з сочевицею подобається мені тим, що він виходить ситніше і більш збалансованим по співвідношенню білків, жирів і вуглеводів. Сочевицю найкраще брати зелену, вона не так розварюється.
- Вода - 3, 5 L
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Капуста - 1/2 штуки
- Цибуля - 1/2 штуки
- Сочевиця - 2/3 склянки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Картопля - 3-4 штук
- Кріп сухий - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Сочевицю промийте, перекладіть в каструлю і залийте водою. Після закипання варіть сочевицю 20 хвилин.
Натріть на крупній тертці буряк, картопля наріжте кубиками.
Буряк перекладіть в сковороду, додайте оцет і 2-3 ст.Л. Води. Гасіть до випаровування рідини.
Натріть на крупній тертці моркву, капусту тонко нашаткуйте, а цибулю наріжте дрібними кубиками.
Додайте капусту і картоплю в суп, варите 10 хвилин. Потім додайте буряк, варіть ще 10 хвилин.
На сковороді в невеликій кількості олії обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору.
Додайте зажарку в суп. Додати сіль за смаком, додайте сушену зелень. Варіть борщ ще 5 хвилин. Вимкніть плиту, залиште суп настоюватися ще 10 хвилин.
Борщ з сочевицею готовий, смачного!