Рецепт Борсатися, запечена з овочами фото

Борсатися, запечена з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Зелень, Базилік
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви у фользі

Будь-яка риба з овочами - це завжди смачно! А вже запечена риба, да з невеликою кількістю масла - це мало того, що смачно, це ще і дуже корисне блюдо. А готується воно дуже просто.

Біле і ніжне м'ясо камбали дуже смачне і корисне. А якщо запекти цю рибу з овочами - у вас вийде корисне дієтичне блюдо. Рецепт приготування камбали, запеченої з овочами простий. Набір овочів до риби ви можете визначати на свій смак і бажанням. Тільки слід пам'ятати, що риба готується досить швидко, тому овочі потрібно нарізати дуже тонко. Якщо ви хочете додати до риби картопля - то його потрібно буде попередньо злегка приварити або обсмажити. Запікати камбалу з овочами можна в фользі або в пергаменті. А можна приготувати цю страву в великій гарній жароміцної формі і в ній же можна подати до столу. Розповідаю, як приготувати камбалу, запечену з овочами.

  • Філе палтуса - 600 грам
  • Кабачок або цукіні - 1 штука (невеликий)
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Помідори черрі - 150 грам
  • Базилік зелень - 30 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Оцет бальзамічний - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
борсатися, запечена з овочами - фото крок 1
Можна купити філе камбали, а можна обробити рибку самому. Відокремлюємо філе камбали від кісток.
борсатися, запечена з овочами - фото крок 2
Підготуємо овочі. Наріжемо тонкими довгими скибочками кабачок або цукіні, солодкий перець, морква. Часник нарізаємо дрібними пластинками, базилік рвемо руками. Помідори черрі розрізаємо навпіл. Складаємо все овочі в глибоку миску, поливаємо соком половинки лимона, рослинним маслом, додаємо сіль і перець. Перемішуємо.
борсатися, запечена з овочами - фото крок 3
Запікати рибу будемо в фользі, зробимо три порції риби з овочами. Відриваємо три шматка фольги, необхідної величини і в центр кожної викладаємо частину овочів, на них - філе камбали. Потім зверху ще присипаємо овочами. Збризгуємо оцтом.
борсатися, запечена з овочами - фото крок 4
Загортаємо щільно в конвертик. Для підстраховки, фольгу краще відразу скласти в два-три шари.
борсатися, запечена з овочами - фото крок 5
Бічні краї конвертика підвертається догори - щоб сік від риби з овочами не витікав в процесі приготування. Відправляємо рибу з овочами у фользі в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Схожі рецепти